Bonobo - ATK

Novi singl ovog DJ-a, nezavistan od albuma objavljenog u januaru ove godine

Simon Green, poznat po svom umetničkom imenu Bonobo, britanski je muzičar, producent i DJ sa sedištem u Los Angelesu. Debitovao je sa trip hop estetikom, i od tada je istraživao najrazličitije pristupe, kao i uticaje džeza i svetske muzike.

Bonobo je objavio novi singl i video, 'ATK', koji je sada objavljen na njegovoj Outlier etiketi u saradnji sa Ninja Tune.

Prva nova Bonoboova muzika od njegovog hvaljenog albuma „Fragments“ objavljenog u januaru ove godine, dolazi sa vizuelnim efektima u režiji braće McGloughlin, čiji rezime uključuje A$AP Rocky i Maxa Coopera.

„'ATK' je napravljen otprilike u isto vreme kada i 'Fragments'. Prvobitno DJ obrada pesme 'Dada' Atakora Manua, postala je sasvim nezavisna, sopstvena numera. Osećao sam da ne treba da se stavi na album i želeo sam da ga sačuvam kao izdanje Outlier-a koje bi bilo više usmereno na plesni podijum“, rekao je Bonobo, o novom materijalu, pozivajući se na legendarnog ganskog gitaristu Highlifea, Manua, priznatog kompozitora, studijskog inženjera i osnivača Kakaikua No.2 Bend sa Mosesom Kwekuom Oppongom.

Bonobo je trenutno na svetskoj turneji, uključujući i nedavno petodnevno gostovanje u londonskom Rojal Albert Holu — najduže za solo umetnika u istoriji tog mesta. Ovog leta, festivalski setovi su uključivali Glastonberry, Lost Village, Sonar Barcelona i Fuji Rock, sa predstojećim nastupima u SAD, Evropi I Velikoj Britaniji.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika