3X3 MUZZIK u četvrtfinalu turnira PRO 3X3 Tour FINAL u Puli

Posle velike borbe, ekipa 3X3 MUZZIK se plasirala u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Hrvatske u 3X3 košarci koje se održava u Pulskoj areni.

Nije sve išlo glatko ekipi MUZZIK-a. Prvu utakmicu u najtežoj A grupi, protiv jake ekipe Krupnja, su izgubili, uz totalni izostanak sportske sreće i promašena dva slobodna bacanja kod kojih je jedan pogodak značio i pobedu, u produžetku utakmice, rezultatom 22:21. Drugu utakmicu, protiv najbolje plasirane ekipe na ovom turniru Aluplastike Živinci iz BiH, su dobili uz solidnu koš razliku, 21:14, što je bilo dovoljno za prvo mesto u grupi i prolazak u četvrtfinale.

3X3 MUZZIK u 19h otvara večerašnji program Prvenstva utakmicom protiv sjajne ekipe Slobodan korak iz Slovenije i legende 3x3 sporta Jasmina Hercegovca, a u trci za pobedu na turniru ostaju još i ekipe Pharma Classic, 3X3 Sport Vision, Skradin Aurum Sky, KK Pula 1981, Borik Bjelovar i Krupanj.

PRO 3x3 Tour je dobio status FIBA Questa tako da se pobednik turnira  direktno plasira na Masters u Parizu koji se igra početkom oktobra a najbolje plasirana hrvatska ekipa postaje prvak Hrvatske u 3X3 košarci. 

Podsećamo vas da je prema istraživanjima Međunarodnog olimpijskog odbora, 3X3 košarka u ovom trenutku najpopularniji i najbrže rastući urbani sport na svetu sa preko 250 miliona registrovanih igrača, što je jedan od razloga zbog kog je u leto 2017. godine i službeno postala novi olimpijski sport, koji je svoju premijeru imao na Olimpijadi u Tokiju.

Ulaz na ovaj veliki sportski događaj je besplatan, atmosfera u Pulskoj areni fantastična, pa ako ste u blizini, ne propustite da pogledate kako igraju najbolji timovi 3X3 košarke iz regiona, a ako niste u prilici da dođete, direktne prenose možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Autor vijesti Ljubomir Radovanović

Korisnici
Logovanje korisnika