Ozzy Osbourne - One of Those Days

Da citiramo jednog od fanova: „Posle svih njegovih zdravstvenih problema, zloupotrebe droga i alkohola, on i dalje može da nam da sjajne pesme i da ljulja svet. Neka živi dugo, dugo!“

Član Rock And Roll Hall Of Fame i dobitnik Grammyja pevač i tekstopisac Ozzy Osbourne  objavio je zvanični muzički spot za pesmu "One Of Those Days". Pesma, koja uključuje gostujući gitaristički solo Erica Claptona, preuzeta je sa Ozzyijevog poslednjeg albuma, "Patient Number 9", koji je postao dostupan juče (petak, 9. septembar).

Produciran od strane Andrewa Watta (producirao je i  "Ordinary Man" iz 2020.) i objavljen za Epic, novi album označava Ozbornov 13. solo studijski album. Težak je, težak je, veoma značajan — to je sve što biste želeli od ploče Ozija Ozborna, a možda i više.

"Patient Number 9" su napisali Ozzy, Watt, Robert Trujillo (METALLICA), Chad Smith (RED HOT CHILI PEPPERS) i Ali Tamposi, a sadrži zadivljujući solo legendarnog gitariste Jeffa Becka. Video predstavlja prvu saradnju iz projekta sa McFarlaneom. Naglašen Mekfarlaneovim prepoznatljivim ilustracijama ispresecanim živim Ozzyijevim vinjetama u ulozi „Pacijent broj 9“, ovo je prvi video koji uključuje Ozijevo umetničko delo: njegovi ručno nacrtani demoni su animirani i mogu se videti tokom solo Jeffa Becka u pesmi.

Radeći sa producentom Wattom po drugi put, Ozzy je domaćin izuzetnoj A-listi sporednih glumaca. Ploča se može pohvaliti gitaristima Beckom, Ericom Claptonom, Mikeom McCreadyjem iz PEARL JAM-a i dugogodišnjom desnom rukom i čudom sa šest žica Zaka ​​Wyldea koji svira na većini pesama. Tokom većeg dela albuma, Chad Smith iz RED HOT CHILI PEPPERS držao je bubnjeve, a pojavio se i (sada pokojni) Taylor Hawkins iz FOO FIGHTERS. Stari prijatelj i nekadašnji član benda Ozzy, Trujillo, svira bas na većini pesama sa albuma, a Duff McKagan iz GUNS N' ROSES i Chris Chaney iz JANE'S ADDICTION sviraju bas na nekoliko pesama. Po prvi put ikada, suosnivač BLACK SABBATH-a, gitarista i lord rifova Tony Ajomi pojavljuje se na solo albumu Ozzyija.

 

Ozzy Osbourne, Photo: Blasting News

 

Ekskluzivna verzija „Pacijent broj 9“ sa ograničenim izdanjem specijalnog stripa koji je dizajnirao MekFarlejn dostupna je za pretprodaju; ograničeno izdanje stripa sa omotom od folije je takođe dostupno sa posebnom deluxe kutijom.

Ozi je prodao preko 100 miliona ploča, jedan je od nekolicine umetnika koji su imali top 10 albuma u ​​poslednjih šest decenija, primljen u Rokenrol Kuću slavnih kao suosnivač BLACK SABBATH, osvojio tri Grammy nagrade, dobio je nagradu Ivor Novello za životno delo Britanske akademije tekstopisaca, kompozitora i autora, postavio Ginisov svetski rekord i upisao se  na Holivudskoj stazi slavnih i Bulevaru zvezda u Birmingemu. Muzicirao je za kraljevske porodice (čak i za englesku kraljicu) i dostojanstvenike širom sveta, komunicirao sa predsednicima i nastupao pred milionima odanih obožavalaca na pet kontinenata. Ranije ove godine, Ozzyijev CritoBatz NFT je pokrenut kao jedan od najvećih NFT projekata slavnih ikada kreiranih (pim.: NFT, Non Fungible Tokens, je digitalno sredstvo koje može doći u obliku umetnosti, muzike, stavki u igri, video zapisa i još mnogo toga. Kupuju se i prodaju na mreži, često sa kriptovalutama, i uglavnom su kodirani istim osnovnim softverom kao i mnogi kriptovaluta) ; trenutno je rangiran među 100 najvećih NFT projekata ikada i procenjen je na preko 40 miliona dolara.

A pesma? Pesma je, naravno, sjajna!

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika