Australijanac koji želi da pokori svet

Ziggy Alberts ima novu pesmu kojom najavljuje predstojeći album

Ziggy Alberts je australijski kantautor i autor koji se etablirao kao jedan od vodećih nezavisnih umetnika Australije ali je takođe stekao i zavidnu popularnost u Velikoj Britaniji.

Njegova iskrena priča podigla je njegovu umetnost do opšteg priznanja, očaravajući publiku širom sveta – svedočanstvo njegove sposobnosti pisanja pesama i moćnog nastupa uživo.

Osnivač sopstvene nezavisne izdavačke kuće Commonfolk Records i izdavačke kuće Commonfolk Publishing, Ziggi Alberts je uspeo da stvori ono o čemu mnogi muzičari i pisci sanjaju – sposobnost da ispričaju priču pod sopstvenim uslovima. Njegov predstojeći šesti studijski album, DANCING IN THE DARK, koji izlazi u novembru 2022. godine, biće još jedan primer kako on pokazuje svoj umetnički rast i deli svoju priču koja se stalno razvija sa svetom.

 

Ziggy Alberts, Photo: YT Tatoos Official printscreen

 

Sa preko 1,6 miliona slušalaca mesečno samo na Spotifyu, korncertima koji su na sve većim prostorima i pohvalama poput Billboard Magazine, American Songwriter, EarMilk i Clash UK, nema sumnje da će ovo biti godina Ziggyija Albertsa.

Godine 2022, Ziggy je nagrađen sa APRA nagradom a takođe je dobio ARIA platinaste sertifikate za Laps Around The Sun (Double Platinum), Gone, Runavay, Heaven, Love Me Now, Stronger i Four Feet in the Forest (EP), zlatne sertifikate za svoj album Laps Around The Sun i pojedinačne pesme na njemu.

Za svoju pesmu Rewind, Ziggy kaže: „Ova pesma je slavlje ljubavi, nesumnjivo moja omiljena stvar za pisanje i uranjavanje u nju. Nadam se da će vas ova pesma naterati da plešete u dnevnoj sobi i/ili da se družite sa svojom ljubavi“.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika