Plod saradnje Mobyija i Nicole Sirkisa iz grupe Indochine

Svojevrsna nova himna moralnih ljudi

Moby i Nicola Sirkis ujedinjuju svoje glasove na naslovu Ce n'est pas notre monde (This is not Our World). Naslov koji je originalno napisao i komponovao Moby i  na kome mu se pridružio vođa grupe Indochine, oduševljen, na prvo slušanje snagom pesme i njenom porukom.

Ova verzija delimično je pisana na francuskom, čime su zajedno napravili pravu međunarodnu himnu. Između vapaja iz srca i poziva na kolektivnu svest, dva umetnika nas upozoravaju na kritično stanje sveta u kome živimo.

 

Moby, Nicola Sirkis, Photo: Live Journal 

 

"Problem su ljudi, naša kultura, naša vrsta. To nije globalni sever, niti globalni jug. Nije upiranje prstom u grupu ljudi, već na sve!", rekao je Moby. "Podseća me na majicu Sex Pistolsa sa sloganom ’No one is innocent’. Ne postoji nijedna osoba koja na ovaj ili onaj način nije doprinela smrti planete. I ja se ubrajam u njih."

„Konačno je vreme da postavimo prava pitanja, jer što nas je više, više možemo da promenimo stvari!“, nastavlja lider grupe Indokine, koji se nada da je doprineo „svojevrsnoj generacijskoj himni“ za sve koji ne žele da ostanu neaktivni i neosetljivi pred globalnim katastrofama.

„Koliko još / To nije naš svet / Još bismo mogli da čekamo / To nije naš svet“. Iz refrena This Is Not Our World (Ce n'est pas notre monde), reči su malog dragulja zaraznog i elektronskog popa, razigranog i melanholičnog, koji  je zapečatio prvu saradnju Nicole Sirkisa iz grupe Indochine i Mobyja, a mi znamo odmah da smo u prisustvu jednog od hitova jeseni. Video je uradio Jean-Charles Charavin.

Izuzetna saradnja, moćna pesma!

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika