Poduhvat na koji se dugo čekalo

Remasterizovani spotovi grupe Partibrejkers

Legende beogradskog, srpskog, jugoslovenskog i regionalnog rock’n’rolla, Partibrejkersi, u ranoj fazi karijere nisu imali sreće da imaju adekvatnu video produkciju, kao ni mnogi bendovi iz generacije 80-tih.

Restauracijom snimaka koji su pronađeni u različitim privatnim arhivama, ipak je moguće sagledati ovu veličanstvenu karijeru i kroz video singlove.

MTS - Muzička Televizija Srbije je prenela na mlađe, nakon 30 godina, „čuvanje vatre" regionalnog arhiva muzičkih spotova na kreativni tim Muzzik TV-a.

Iz arhiva MTS-a potiče i neobjavljeni spot "Generacija", realizovan krajem devedesetih, a čija premijera se poklapa sa koncertnom proslavom 40 godina rock'n'roll pravovernosti  benda Partibrejkers.

Ovaj posao nije završen, tako da pozivamo vlasnike zanimljivih, zaboravljenih video snimaka Partibrejkersa, ali i drugih legendarnih bendova, da se jave i da pokušamo da i te klipove restauriramo i prilagodimo HD tehnologiji emitovanja.

Vidimo se sa novim-starim video singlovima...

Grupa Partibrejekersi i Muzzik TV su napravili projekat  remasterizovanja video spotova i televizijskih nastupa nastalih u poslednje četiri decenije.

Ovaj posao je bio dugotrajan i osetljiv a njime se, što se tiče video remastera, kolor korekcije i kolor gradinga bavio kolega Vasilije Vasić s MUZZIK TV.

Prvi deo remasterizovanog materijala možete videti već sada na zvaničnom YT kanalu grupe Partibrejkers a što se kompletnog materijala tiče, za sada su obrađeni spotovi:

Rođen loš

2. Ludo i brzo

3. Lobotomija

4. Ledeno doba

5. Kreni prema meni

6. Gramzivost i pohlepa

7. Dugo te nema

8. Generacija

9. Da li sam to ja

10. Žurim

11. 1000 godina

13. Zemljotres

14. Sitna lova

15. Sirotinjsko carstvo

16. Hoću da znam

17. Ja sam doktor

 

Evo za početak, spota za pesmu Ludo i brzo, remek dela sa albuma Najbolje od najgoreg iz 1996. godine.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika