JOHN LEGEND „LEGEND“

Dugoiščekivani osmi studijski album!

Višestruki dobitnik GRAMMY nagrade, kralj iskrenih emocija i moćnih vokala, John Legend predstavio je dugoiščekivani osmi studijski album pod nazivom „LEGEND“! Konceptualno dvostruko izdanje koje su producirali John i Ryan Tedder protkano je neumoljivim duhom senzualnosti i radosti, a inspirisano ranjivošću boli, pohvale i isceljenja.

Album „LEGEND“ označava početak novog poglavlja za muzičara – ovo je njegovo prvo izdanje koje je objavljeno za Republic Records. Album se tematski sastoji od dve celine: prvog čina i drugog čina. Prvi deo albuma (ACT I) inspirisan je uzbuđenjem, avanturom ispunjenim subotnjim izlascima. Celina počinje numerom „Rounds“, impresivnom kolaboracijom na kojoj je učestvovao Rick Ross sa kojim je Legend sarađivao možda više nego sa bilo kim drugim. Zatim slede R&B pesma „Splash“ sa Jhene Aiko i hip-hop zvezdom Ty Dolla $ignom, „Dope“ na kojoj gostuje reper JID, pa Love“ sa Jazmine Sullivan koju Legend poznaje od njenih prvih koraka na muzičkoj sceni. „ACT I“ doseže vrhunac u krajnje zaraznoj pesmi pod nazivom „All She Wanna Do“ na kojoj gostuje Saweetie.

„ACT II“ se, sa druge strane, oslanja na atmosferu nedeljnog jutra. Ovo poglavlje uključuje numeru „Honey“, jazzom inspirisanu R&B saradnju sa Muni Long, kao i pesmu „Wonder Women“ na kojoj je učestvovao muzički sastav Dap-Kings, a koja je posvećena snazi i eleganciji svih žena u njegovom životu. Među ostalim numerama drugog čina nalazi se pesma „Good“, saradnja sa muzičarkom Ledisi, koja priča o isceljenju i olakšanju koje donosi spoznaja da ste pronašli pravu osobu za sebe, kao i numera „Pieces“ – dirljiva balada o životnim gubicima.

„LEGEND“ je ujedno i posveta Johnovim afroameričkim muzičkim uzorima među kojima su legendarni Stevie Wonder, Marvin Gaye, Curtis Mayfield, Aretha Franklin, Nina Simone, Donny Hathaway, Prince i mnogi drugi. Cilj albuma bio je integrisanje tradicije u moderne zvukove budućnosti, zbog čega je Legend izjavio kako se nada da je ovim izdanjem uspeo da poveže pogled u budućnost sa svojim korenima.

Slušamo pesmu All She Wanna Do, plod saradnje sa Saweetie, sa novog albuma LEGEND u izdanju universalmusic.rs.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika