Novi album Jean Michel Jarrea sa propratnim singlom ,,Brutalism"

,,Oxymore” pojaviće se na tržištu 22. oktobra.

Poznati francuski kompozitor Žan Mišel Žar, koji je nedavno proslavio 74. rođendan, ove jeseni će predstavi svoj dvadeset drugi studijski album. Do sada je već poznato da će svaku pesmu na budućem albumu pratiti bar jedan remiks u kreaciji različitih izvođača, među njima su i Brajan Ino, Nina Krevic, Armin Van Buren.. dok će prvi singl ,,Brutalism”, pratiti nekoliko remiksa, a prvi je uradio Martin Gor (Depeche Mode).

Još od albuma “Electronica” postoji obostrana želja za saradnjom između Žara i Gora, koja se na kraju uspešno ostvarila tek sada. “Brutalism” je singl koji je najavio budući album, besramni tehno benger koji se sada već vrti u ikoničnom berlinskom klubu, Berghain, koji se smatra hramom tog muzičkog žanra.

,,U pitanju je definitivno teža tehno numera, jer mi je namera bila da stvorim apokaliptičnu atmosferu, kao neku vrstu velikog praska tehna koji mora početi sa eksplozijom” – objasnio je Žar.

Predstojeći album Žan Mišel Žara će se odnositi kao omaž preminulom francuskom kompozitoru i kultnoj figuri u klasičnoj i elektronskoj muzici, Pjeru Anriju sa kojim je Jean nameravao da sarađuje na jednom od svojih prošlih albuma (“Electronica”). Još jedna inspiracija albumu “Oxymore”  je francuski umetnički pokret “musique concrete”, koji je kreirao poseban žanr koji koristi snimljene zvukove kao osnovu za stvaranje kompozicije. Ovaj pokret je nastao četrdesetih godina prošlog veka i nastavio je da se razvija i menja način na koji se muzika producira. Žar ga nanovo osmišljava uz pomoć alata današnjice.

U nastavku, pozivamo vas da odslušate novi singl ,,Brutalism“ našega dragog Francuza!

Autor vijesti Mihajlo Kitevski

Korisnici
Logovanje korisnika