SASSJA komanduje: Tišina!

Novi singl talentovane BiH umetnice

Nakon kraće kreativne pauze kojoj su prethodili mnogi hitovi koje publika sluša i dan danas, Sassja „Tišinom“ prekida tišinu! Uvek iskrena i svoja, sa podjednako upečatljivim stihovima, ovoga puta predstavlja nešto drugačiji ritam. Numera „Tišina“, uz koju je objavljen interesantan prateći muzički video, predstavlja prvi singl koji ova odvažna i harizmatična umetnica objavljuje za Universal Music Hrvatska. „Uzela sam vremena za sebe, porodicu, prijatelje i pustila da se novo stvaranje samo dogodi“, opisuje muzičarka i autorka teksta Sanela Josipović Sassja, ističući kako ne smatra da se vraća kao „nova Sassja“, već zrelo i u harmoniji sa samom sobom nastavlja svoj muzički put – radeći ono što voli.

Singl kojim okreće novu stranicu inspirativnog muzičkog poglavlja kreativno je upotpunio Baby Dooks koji potpisuje produkciju, a za mix i master bio je zadužen Marko Gaćina. „Baby Dooks i ja smo već nekoliko godina stalno u kontaktu, razmenjujemo ideje i novu muziku koja nas inspiriše. Tako je nastala i ova pesma, sa kojom sam shvatila da je to ono što želim da čujem i smer u kom želim da nastavim da radim“, rekla je Sassja presrećna jer joj je upravo ova numera nakon dužeg vremena probudila taj duboki to-je-to osećaj.

Uz spomenute saradnike, Sassja se okružila timom ljudi koji su upotpunili projekat prenevši „Tišinu“ u video. „Trebao mi je neko ko dok sluša pesmu vidi isto što i ja. Jednostavno nisam želela da se moja vizija pretvori u tuđu koliko god se to nekada pokazalo bolje. Tajana (rediteljka spota) i ja smo se povezale na istim „kreativnim dužinama“, a takve saradnike je teško ili skoro nemoguće naći“, objasnila je muzičarka.

 

Sassja, Press Photo credit: Tajana Dedić Starović

 

 „Sassja je sa ovom pesmom u moj život ušla u pravom trenutku, a da to nije ni znala. Taman sam izlazila iz nekog svog ličnog mraka, veoma dramatično, skoro vrišteći, ne sluteći da se stvari mogu preokrenuti na jedan vedriji i lepši način. Sama pesma mi se odmah svidela, kroz čitav spot dominira motiv slobode – u pokretu, izrazima, bojama i simbolima. Puno je načina na koje čovek može biti slobodan, a mi smo odlučili da prikažemo one malo suptilnije koji vode ka određenoj pozitivnoj katarzi“, ispričala je rediteljka Tajana Dedić - Starović.

Posebnu ulogu imala je Melisa Činić SHZa koja plesnom koreografijom gledaoce vodi kroz narativ videa, dok je koristeći Sassjino lice kao umetničko platno, za potpuni vizuelni efekat zaslužna ŠminkeriTZa. Zadovoljna saradnjom sa ekipom koju sada naziva i svojom porodicom, ŠminkeriTZa dodaje kako ju je iskustvo rada na ovom spotu prepunom simbolike i samu podstaklo da izađe iz zone komfora, ali i da lično i umetnički napreduje.

Treba napomenuti da je Sassja sa svojom pesmom Ljubi seka bila u najužoj konkurenciji za ovogodišnju nagradu Muzzik Video Awards MVA 2K21 u kategoriji za Najbolji hip-hop video.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika