Porcupine Tree – Herd Culling

Šta je istina a šta narodno verovanje?

Porcupine Tree je engleski rock bend koji je osnovao muzičar Stiven Wilson 1987. godine.

Tokom početne karijere koja je trajala više od dvadeset godina, zaradili su pohvale kritičara i kolega muzičara, postali su zaista kultna grupa koja ima veoma veliki uticaj na nove, mlade umetnike.

Godine 2010., nakon turneje u znak podrške njihovom studijskom albumu The Incident iz 2009., bend je postao neaktivan jer se Wilson posvetio svom solo radu, a i drugi članovi su počeli da rade na svojim zasebnim projektima. Međutim, Wilson, Barbieri i Harrison su nastavili da povremeno rade na materijalu u tajnosti tokom sledeće decenije, što je dovelo do objavljivanja njihovog albuma Closure/Continuation 24. juna 2022.

 

Porcupine Tree, Photo: Derek Bremner, The Guardian

Za one koji se pitaju šta stoji iza značenja njihove nove pesme, Herd Culling, u jednom intervjuu su rekli da se ova pesma referiše na Skin Walker Ranch, mesto u Američkoj državi Utah, koje je poznato po viđenjima NLO-a, a smatra se da je prokleto od strane Skin Walkera (indijanskog vrača) u prošlosti. Postoje tvrdnje o velikim vukolikim stvorenjima koja lutaju rančem i ubijaju stoku, a sakaćenje stoke pronađeno je na nekoliko lokacija na kojima je poznato prisustvo NLO-a.

Ovaj Porcupine Tree music video režirao je Miles Skarin u produkciji Crystal Spotlight. Animaciju su radili Miles Skarin, Martin Matus Davis, i Jack Hubbard.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika