Tamino kaže : „You Don't Own Me“

Belgijsko - egipatski pevač ima prelepu novu stvar

Tamino-Amir Moharam Fouad, poznat pod pseudonimom Tamino, belgijsko-egipatski je pevač, kompozitor, tekstopisac i model. Unuk je poznatog egipatskog pevača i filmske zvezde, Moharama Fouada.

Deliće svoje duše, Tamino je rešio da s publikom podeli u novom albumu pod nazivom „Sahar“, koji izlazi 23. septembra. Prelepa nova pesma „You Don't Own Me“ je simbol njegovog pristupa, sa tekstovima koji govore o posvećenosti ličnoj slobodi i nudeći poruku jedinstva u suočavanju sa ugnjetavanjem.

I ovde postoji književni štih, jer Tamino citira rad filozofa koji je preživeo holokaust, Viktora E. Frankla, posebno njegovu knjigu „Čovekova potraga za smislom“ kao izvor inspiracije.

 

Tamino, Photo: Herman Selleslags

 

Ceo video za „You Don't Own Me“ je napravljen u saradnji sa Sidi Larbi Cherkaoui, legendarnim koreografom koji je radio sa Bijonse.

Jedan od režisera spota, Bastian Lochs komentariše: „Vreme je za mene najuniverzalnija sila ugnjetavanja. Protok vremena opterećuje svakoga svuda i uvek. Naši životi otkucavaju sekundu po sekundu i od ovoga se ne može pobeći. Ali pokazivanje satova nije izgledalo baš prikladno. Pesak je za mene uvek bio najbliža supstanca koja se odnosi na vreme. Možda zbog peščanog sata. Pesak koji pada i ispunjava prostor izgleda kao fizička reprezentacija vremena koje nemilosrdno tuče. Počela je da se formira ideja da se Tamino u kući koja se polako puni peskom. Mesto nedefinisano u vremenu. Gde bi svaka sekunda mogla da bude čitava večnost."

Prelepa pesma, video, cela atmosfera je tako pažljivo i sa stilom uhvaćena da verujemo da ćete ovo gledati i slušati ne samo jednom.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika