Ex Revolveri - Teško je, brate, pomozi!

Čisti rock’nroll u svom najboljem i najiskrenijem izdanju

 

Ljubitelji rokenrola u našoj zemlji se, sasvim sigurno, jako dobro sećaju grupe „Revolveri" iz devedesetih koju je, kao pevač, predvodio Vladimir Jakšić Musa. Najviše ih pamtimo po „himni" mnogih protesta tih godina, „Nema povlačenja, nema predaje", kao i po pesmama "Brod na okeanu", "24 sata dnevno rokenrol"...

Vladimir Jakšić je rođen 1965. godine u Aleksandrovcu. Diplomirao je na University of Brighton, Velika Britanija, na odseku za Performance and Visual Arts 2011. godine.

1991. godine nastupa kao pevač grupe Revolveri i oni pobeđuju na Zaječarskoj gitarijadi. Musa se bavi i poezijom pa tako 1999. godine izdaje knjigu pesama i fantastičnih priča „Transformacija komunikacije”. Snimio je nekoliko muzičkih albuma kao autor i izvođač a takođe je autor mnogobrojnih video radova kao i  kratkometražnog igranog filma, “Rakija vestern”.

 

Ex Revolveri, Foto: Wood

 

Musa, koji živi u Londonu već dugi niz godina, posle duge pauze se, pre nekoliko godina, vratio na domaću scenu i sada predvodi grupu "Ex Revolveri" a oni su: su Vladimir Jakšić Musa (vokal, udaraljke), Dejan Radisavljević Role (gitare), Vladimir Đorđević (gitare), Saša Knežević (klavijature), Vladimir Markoski (bubanj, prateći vokal) i Dejan Matekalo (bas gitara, prateći vokal).

Kao gosti na ovom albumu pojavljuju se i Marina Bošković (prateći vokal), Mića Luković „Ice Cream Man“ (usna harmonika) i Nebojša Brdarić (jermenski duduk i zurla).

Album je u Multimedia studiju snimio Nebojša Brdarić. Produkciju potpisuje Vladimir Jakšić, miks Chris Mace (Brighton Sound System, Brajton) a mastering Pete Maher (Topfloor Productions, London).

 

Ex Revolveri, Foto: Wood, FB stranica Vladimira Jakšića Muse

 

CD izdanje albuma „100% Rokenrol“ upotpunjeno je i knjižicom koja, osim biografije, sadrži i kompletnu diskografiju benda. Možete ga nabaviti na svim prodajnim mestima Multimedia Music i online na www.multimedia-music.com, a dostupan je i u digitalnom izdanju na svim relevantnim muzičkim platformama.

Musine pesme su zaista pravi rock’n’roll, pomalo himnične, uvek pevljive i nezaboravne a njihove svirke, zahvaljujući svakako i perfektnim muzičarima (da istaknem ovde dvojicu gitarista, Roleta i Vladu, savršen tandem) j događaji za pamćenje tako da, kad budete videli najavu, obavezno idite na njihov koncert.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika