Fazerdaze - Break!

Njeni fanovi kažu: Kraljica se vratila!

Multiinstrumentalistkinja i pevačica Amelia Murray, umetnica koja stoji iza imena Fazerdaze, najavila je svoj prvi projekat posle više od pet godina. Novozelandska pevačica/producent/ će objaviti svoj predstojeći EP Break!, 14. oktobra preko Section 1. Kako bi proslavila najavu Break!, Amelia je objavila revitalizirajuću naslovnu numeru i njen muzički spot rađen u perspektivi fish eye. 

Fazerdaze je izdala svoj debitantski LP, Morningside 2017. godine, i otišla na turneju na drugi kraj sveta iz svog malog rodnog grada Krajstčerča. Ali kombinacija nezdravih ličnih odnosa, osećaja nedostojnosti u pogledu njenog sve većeg uspeha i opšte mentalne iscrpljenosti ubrzo je počela da se manifestuje u njenom muzičkom stvaralaštvu; Amelija je otkrila da godinama ne može da završi nijednu pesmu, odnosno, nije mogla sve dok nije dozvolila sebi da se otvori i shvati šta joj se dešava.

 

Fazerdaze, Photo: Impact89FM

 

Amelija kaže za Break!: „Volela bih da sam ranije slomila jer je to bila jedna od najistinitijih stvari koje sam ikada uradila za sebe. Ovaj EP govori o tome da konačno dozvolim sebi da odustanem. Radi se o odvajanju od lažnih delova sebe koji su bili uslovljeni i meni nisu autentični. To je sve što nisam sebi dozvolila da osetim u poslednjih nekoliko godina; ljutnju, razočaranje, cinizam, iscrpljenost i strah.”

Break! je završen tokom tromesečnog lock downa u Novom Zelandu dok je Amelija prvi put živela u samoći i neposredno nakon devetogodišnje veze.

Video su radili Joey Clough i Amelia Murray a verujemo da će vam se ova pesma, kao i nama, jako svideti.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika