Ugly Kid Joe – Failure

Prava pravcata rock’n’roll stvar

Ugly Kid Joe, američki je hard rock band sa Isla Viste u Kaliforniji, osnovan 1989. Ime benda je parafraza imena glam metal benda Pretty Boy Floyd. UKJ su najavili novi studijski album, „Rad Wings of Destiny“ za 21. oktobar zvaničnim muzičkim spotom „Failure".

„Rad Wings of Destiny“" ponovo udružuje Ugly Kid Joea i producenta Marka Dodsona koji je bio za pultom za debi album benda, "America's Least Vanted", koji ove godine slavi 30. godišnjicu.

Što se tiče lirskih tema obrađenih u „Rad Wings of Destiny“, frontman „Ugly Kid Joe“,  Whitfield Crane je rekao: „That Ain't Livin'' je savet - ako se osećate zaglavljeni u kolotečini od devet do pet, prestanite. Prihvatite život, počnite dda ga živite."

 

Ugly Kid Joe, Foto: Rock Metal Mag

 

Posle 15-godišnje pauze, UGLY KID JOE se reformisao 2012. i imao je velike turneje širom Evrope i ostatka sveta.

Bend je objavio EP „Stairway To Hell“ 2012. i LP „Uglier Than They Used Ta Be“ 2015. godine.

Pre dve godine, Crane je za Eonmusic rekao o ogromnom uspehu singla „Everything About You“ iz 1991: „'Eye of the storm' je dobar način da se to izrazi, jer se sve dešavalo u smrtonosno brzom hodu. I bilo je mnogo — bilo je lepo i takođe veoma izazovno, jer postoji mnogo ljudi koji okružuju posao muzike koji je pun sranja. Ali kada imaš 23 ili 24 godine, ne znaš kako da pregovaraš o tome, tako da je s jedne strane bilo super zabavno i radili smo sve stvari koje treba da radite u tim godinama, a sa druge strane, to je bilo previše za mene. Ali preživeli smo to i sada mogu da se nosim sa svime."

Failure je prava rock’n’roll stvar, retkost u ovo vreme, uživajte.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika