Courting - liverpulska četvorka za 21. vek

A na njihovoj reklami za koncert piše: Maybe The Best Band In The World!

„Pokazujući radosno zanemarivanje žanra, hrabri debi četvoročlane grupe Courting dokazuje zašto su oni najsmešniji i najiskreniji bend godine“ rekla je kritičarka Sophie Williams u tekstu čuvenog britanskog muzičkog časopisa NME.

Ovo je četvrta pesma na debitantskom albumu benda Courting, „Guitar Music“, koji je objavljen ovih dana. Grupu inače čine sveprisutni Murphy-O’Neill, bubnjar Sean Thomas, gitarista Josh Cope i Connor McCann na basu.

O pesmi frontmen Sean Murphy-O’Neill kaže: „’Famous’ govori o odrastanju, pronalaženju utehe u manjim stvarima, to je pesma o zaboravljenim noćima i danima provedenih ni u čemu drugom osim gledanja serija sa prijateljima. Muzički, želeli smo da stvorimo nešto zaista euforično, nešto zbog čega bismo mogli da zaplačemo. Nameravali smo da ova pesma bude centralni deo ploče, pomalo kao vrteška.”

 

Courting - datumi koncerata, Foto: Official FB page

 

Sophie takođe kaže: „Na letošnjem Reading Festivalu, na tamošnjem Republic Stageu, bilo je jasno da se formira novi, mega-uzbudljivi rock pokret. Bila je to velika predstava koju je izvela liverpulska četvorka Courting: pod šatora je bila uzavrela oluja teniskih loptica, mlatarajućih udova i igrača koji veslaju čamcem. Uzbudljive ludorije su, međutim, opravdane: Courting, koji svira njihov najveći festivalski nastup do sada, predstavlja podmlađivanje u UK gitarskoj muzici na način na koji spajaju režuće rifove sa jednako abrazivnim i hiper-sjajnim pomeranjem visine tona.“ sveprisutni Murphy-O’Neill, bubnjar Sean Thomas, gitarista Josh Cope i Connor McCann na basu

„Postoji sjajan osećaj kada ste u bendu koji je tradicionalno čudniji od mnogih izvođača koji su zvezde velikih festivalskih scena“, kaže Murphy-O’Neill preko Zoom-a, tri nedelje nakon nastupa u razgovoru sa NME: „Želimo da okupimo ljude, dok istovremeno pokušavamo da pridobijemo one koji su možda došli na festival da slušaju Arctic Monkeis ili The 1975. Čudne, briljantne stvari se dešavaju na manjim scenama – i želimo da budemo dokaz toga."

Brza, dobra, zabavna i čudna stvar - sve ono što nam treba od dobrog rock'nrolla.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika