Dvojac Vantiz za Lampshade objavio Recovery

Ovi mladi Novosađani spadaju među najplodonosnije EDM producente i izvođače

Posle dve godine eksperimentanja sa novim zvukom, Vantiz objavio pesmu "Recovery" za Lampshade Media, prvu u seriji novoostvarenih.

 Kao Vantiz, dvojac iste vizije iz Novog Sada, Miloš Đurić i Igor Trešnjić, spadaju medju najplodonosnije producente i izvođače globalne EDM scene iz jugoistočne Evrope, tačnije Srbije.  Danas su za Lampshade Media objavili singl „Recovery”,  prvu u seriji novoostvarenih kao rezultat dvogodišnjeg eksperimentisanja.

 

Vanitz, Foto: PROMO PRESS

 

„Početak naše saradnje datira još iz 2016. godine.  - kaže Igor  - Nakon što smo se upoznali i odradili prvi b2b set na festivalu, kao pojedinačni izvodjači, počeli smo da pričamo o muzici, industriji, nastupima, te smo shvatili da obojica delimo sličnu viziju, ali i da zajedno možemo mnogo više. Ime ‘Vantiz’ je nastalo zapravo kroz jednu malo smešnu priču. Naime, koren imena potiče od engleske reči ‘vanity’ , što u prevodu znači sujeta, a odnosi se na ono sa čime se susrećemo dugi niz godina u muzičkoj industriji i to je nešto što želimo da promenimo“.

Pesma ‘Recovery’ je nastala za vreme karantina i sama inspiracija za pesmu je bila ta neka kolektivna potreba za oporavkom koju smo na metaforički način ispričali kroz odnos dve osobe.

„Ne brinite, balerine su odmah bile ogrnute  ćebetom posle svakog kadra“ kažu Miloš i Igor - Ceo spot smo mi producirali i organizovali jer nam je bilo bitno da našu zamisao i viziju dela prezentujemo i vizuelno. Cela pesma zajedno sa spotom je isnpirisana begom od cele situacije u svetu i pronalaženje nade i oporavka od svega toga“. (izvor: press materijal grupe)

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika