Mina Okabe – Rain

U saradnji s mladim danskim umetnikom Jablonskim, spoj muzike i slike je izuzetan

Mlada danska pevačica Mina Okabe poznata je po svom talentu za pisanje pesama koje će uz sanjive melodije odvesti slušaoca na nova mesta. Pesme kao što su „Every Second“ i „Walk Avay“ postale su hit kako na platformi za striming, tako i na radio stanicama i Instagramu, na neki način pretvarajući Minu Okabe u jednu od novih izvođača koji obećavaju. Njen novi singl "Rain" koji je nedavno izašao, na radio stanicama se vrti kao ilustracija vremenske prognoze, baš kao što je to nekada bilo sa pesmama Rain Hozea Feliciana ili Eurythmics.

Minina pesmu „Rain” pokazuje promenu u njenom stilu pisanja pesama, a ona kaže: „’Rain’ je nastala u trenucima u kojima sam se osećala kao da ništa što radim nije dovoljno dobro; pokušavala sam to da sakrijem potiskivanjem svega. Znala sam da jedino ja mogu da popravim sliku koju imam o sebi i da sama moram da promenim svoje navike i mentalitet. Ovo je definitivno jedna od najličnijih pesama koje sam ikada napisala“.

 

Mina Okabe, Photo: YT printscreen

 

Minin debitantski album „Better Days“ prošle je godine imao odlične recenzije nekolicine danskih kritičara, a u međuvremenu je „Every Second“ postao Instagram senzacija koja je korištena u više od milijun reelsa u samo nekoliko mjeseci. Ovo ujedno znači da je, bez obzira što je novo ime, tim singlom na Instagramu postigla ono što nije uspelo ni pesmama takvih izvođača kao što su The Weeknd, Dua Lipa, Miley Cyrus, Lady Gaga, Eda Sheeran ili Adele!

Mina Okabe je tokom godine nastupala na brojnim festivalima širom Evrope, a ove jeseni kreće i na svoju prvu turnejuUporedo u studiju vredno radi na svom drugom albumu koji će biti objavljen početkom 2023.

Louis Jablonski, autor Mininog spota, je 20-godišnji dansko-francuski ambiciozni kinematograf koji živi u predgrađu Kopenhagena. Svoju prvu kameru uzeo je u ruke onog dana kada je sa svojim prijateljima počeo da vozi skejtbord sa 13 godina. Nakon godina rada u različitim produkcijskim kućama, skočio je u slobodni univerzum, prateći svoje snove o pričanju priča kroz slike za život.

Louis je radio sa nekoliko brendova kao što su SAMSOE SAMSØE, BANG&OLUFSEN i ADIDAS. Radi sa hibridom naturalističkog i geliranog osvetljenja. Voli da snima u mračnim okruženjima koja otelotvoruju prirodne scene i high-key scene.

Fina kombinacija Mininog senzibiliteta i Louisove estetike, dala je kompletan doživljaj koji će vam ostati u pamćenju.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika