Bend UDAR predstavlja Knjigu senki

Ovaj mladenovački sastav ima moćnu i poučnu pesmu sa adekvatnim videom

Mladenovački bend Udar! pre gotovo dve godine je objavila svoj self title album prvenac za najstariju nezavisnu srpsku izdavačku kuću Take It Ot Leave It Records, a od 30. septembra je pred publikom i njihov novi video singl načinjen za pesmu „Knjiga senki“.

‘Knjiga senki’ je pesma o nezadovoljnom pojedincu koji se, razočaran, potpuno predaje poroku. Obnevideo, otupeo, vođen svojom slabošću, zaustavlja se na ivici ponora. Retrospektivni osvrt na dane zavisnosti prekida sadašnji trenutak osvetljen poražavajućom realnošću. Nadahnut voljom, iskusni borac sada poznaje puteve životnih pobeda.

 

Udar, Foto: Rockomotiva

 

„Može se reći da je spot za pesmu ‘Knjiga senki’ nastao isto kad i pesma, jer kad je taj moj tekst spojen sa Mladenovim rifom prosto sam, kad zatvorim oči video slike koje su se pakovale jedna za drugom kao film i pričale moju priču. Ostalo je samo da sve to snimimo i omogućimo drugima da i vizuelno osete ovu po meni veoma moćnu, poučnu i svakako mračnu pesmu. Koja iz tog crnila i mraka isijava svetlost, pobedu i sposobnost pojedinca da proživi pakao, više života i tek u trećem postane najbolja verzija sebe,“ komentariše novi spot Marko Gajić lider sastava.

Režiju, kameru i montažu spota potpisuje Aleksandar Jovanović.

 „Potreba da sada uradimo spot sa ovom tematikom javila se zbog svega što nas trenutno okružuje: bolesti, ratovi i raznorazni užasi. Kao da je ceo svet na ivici uništenja i da svaki dan može da se desi ‘Apokalipsa’! A u isto vreme vrti se gomila pesama i spotova prepunih konzumerizma bez ikakve poruke i poente. Naravno izuzetaka ima ali bi trebalo da ih bude mnogo više. Mnogo više iskrenih i pravih autora koji pišu ‘iskrene, prave i poučne priče’!“, dodaje Marko, pojašnjavajući svu dubinu besmisla civilizacije u kojoj ipak i dalje cveta prvoklasna umetnost.

Ovim izdanjem zaokružuje se i zajednička proslava, 30 godina izdavačke kuće “Take it or leave it” i 20 godina Asocijacije “Neki rok”

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika