Zadužbina Milana Mladenovića predstavlja novi EKV album!

 „EKV Unplugged Skopje 1992“ na kom se nalazi 10 numera u do sada neviđenom akustičnom izdanju

Nakon lyric videa za pesmu „Ti si sav moj bol“ koja je 1992. godine snimljena u Skoplju, Virgin Music Label & Artist Services i Zadužbina Milana Mladenovića danas predstavljaju novi Ekatarina Velika album! U pitanju je izdanje pod nazivom „EKV Unplugged Skopje 1992“ na kom se nalazi 10 numera u do sada neviđenom akustičnom izdanju. Album je izašao pod Universal Music etiketom, a snimak je remasterizovao Dragiša Uskoković Ćima.

Jedini akustični koncert u karijeri EKV-a koji je odsvirao kompletan bend, održan je krajem novembra 1992. godine u kamernom Studiju M1 Makedonske TV, a u sklopu mini turneje kojom je promovisan album ,,Dum Dum“. Koncert je uživo prenošen na radiju i traje samo 47 minuta. Bend je svirao u sastavu Milan Mladenović, Margita Stefanović, Dragiša Uskoković Ćima i Marko Milivojević.

 

 

„Ono što je za mene najvažnije za taj koncert, koji je bio jedan i jedini takav, jeste opšti utisak da je stvarno i više nego dobar. Nismo imali precizan koncept - stigli smo na radio i dobili zadatak da sviramo unplugged. Ako izuzmemo emocije i stvarno analiziramo samu svirku i zvuk instrumenata... Toliko zdravo zvuči Milanova akustična gotara! Bubanj zvuči kao da je sniman u Abbey Roadu“, rekao je Ćima o novom izdanju.

A kako Marku Milivojeviću zvuči snimak sa ovog jedinstvenog koncerta 30 godina kasnije:
,,Poletno, razbarušeno, šareno.... Naježim se!"

Album je trenutno dostupan na svim digitalnim platformama za streaming i download, a za nekoliko meseci biće objavljen i na ploči.

Spisak pesama:
Kao da je bilo nekad 
Siguran 
Dolce vita 
Ti si sav moj bol 
Karavan 
Oči boje meda 
Idemo 
Glad 
Zabranjujem

Ljudi iz gradova

Izdanje „EKV Uuplugged Skopje 1992“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Deezer, Apple Music, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://ekv.lnk.to/SkopjeUnplugged

Evo još jednog videa za pesmu Ti si sav moj bol sa unplugged koncerta u Skopju 1992. godine. Uživajte, sećajte se i radujte se mogućnosti da ovaj legendarni snimak ponovo slušate.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika