Ruke za nove generacije

Jedan od najlepših albuma ikad sa ovih prostora, ima novo ruho

Pre punih 20 godina izašao je fenomenalni, legendarni album „Ruke“. Okruglu godišnjicu, Darko Rundek i Metropolis Music, odlučili su da obeleže izlaskom remasterizovanog reizdanja na dvostrukom, 180 - gramskom vinilu u boji i na CD-u. Na vinilu se, kao bonus, nalaze četiri neobjavljene verzije pesama: „Untitled II", „Grane smo na vjetru", „Tranzit" i „Kao vjetar".

Album „Ruke"  snimljen je u Parizu sa grupom muzičara koja je kasnije postala Cargo Orkestar. Ova ploča etablirala je Darka Rundeka kao World Music izvođača.

„Prije 20 godina zagrebački MENART  i beogradski Metropolis Records su objavili album Ruke.On je bio plod moje pariške avanture sa Isabel na violini, Dušanom Vranićem na klavijaturama, Đanijem Pervanom na udaraljkama, Vedranom Peternelom na zvučnim efektima, snimanju i produkciji, uz sudjelovanje još desetak francuskih i hrvatskih glazbenika.Ruke je 2004. za svijet objavila i berlinska Piranha Musik.Taj nas je album uveo na međunarodnu scenu. Na njemu se utemeljio Rundek CARGO Orkestar, koji je skupa “jahao” desetak godina. Bila je to vrlo nadahnuta suradnja i zahvalan sam na iskustvima i novim pogledima koje je otvorila”, izjavio je Darko Rundek.

 

 

 CD „Ruke“ će u zvaničnoj  prodaji biti od 14.10.

Prvi singl sa remasterizovanog albuma „Ruke“ je pesma „Sjaj što izdaje (remastered)“. Pesma „Sjaj što izdaje“, originalno je pisana za film „Tri muškarca Melite Žganjer“. Povodom ovog jubileja, Dalibor Barić joj je skrojio i sašio prekrasno novo video-ruho koje vam s ponosom predstavljamo. Dalibor Barić poznati je multimedijalni umetnik, autor kratkometražnih animiranih i eksperimentalnih filmova, muzičkih spotova, stripova, instalacija, crteža i kolaža čiji se animirani film „Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa“ našao u konkurenciji za prošlogodišnju nagradu Oscar.

A što se tiče ove prelepe pesme, muzika je, naravno Rundekova aranžman su radili Isabel, Dušan Vranić i Djani Pervan a snimano je u Izabelinom mlinu u Burgonji, Vedranovom skladištu u Ablonu, Darkovom hotelu u Montreuilu, studijima Rocco i partner u Zagorju i studiju Ionas u Parizu.

Uživanje, ponovo, posle toliko godina.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika