Dave Rowntree - Devil's Island

Roar like lions, Cry like lambs,

You can roar like lions, But you can die like lambs.

Bubnjar grupe Blur, Dave Rowntree, podelio je video za svoj novi singl „Devil’s Island“. Pesma je preuzeta sa njegovog debi albuma, Radio Songs, koji će biti objavljen 20. januara 2023. za Cooking Vinil.

„Želeo sam da radim sa Guyem Gottom, koji pravi prelepu i zanimljivu video umetnost. On je pesmu zamislio kao putovanje kroz sumorni, ali prelep pejzaž. Odlučili smo da snimamo duž železničke pruge uskog koloseka od Hajta do Dungenessa, koja prolazi kroz neke od najnapuštenijih, ali zaslepljujućih predela u zemlji. Pogled napuštenih čamaca, svetionika i drame. Drama je dostigla temperaturu kada smo izbačeni sa imanja jer nismo imali dozvolu. Mračan kraj prelepog dana.”

 

Dave Rowntree, Photo Credit Paul Postle

„Odrastao sam u Velikoj Britaniji 1970-ih i iako je definitivno bilo dobrih tačaka o deceniji, sećam se i koliko je ona mogla biti toksična. Zemlja je bila duboko podeljena, a rasizam i mizoginija su bili norma, i u jednom trenutku smo morali da budemo spaseni od strane MMF-a, međutim, slušajući neke ljude, pomislili biste da je to zlatno doba u koje treba da čeznemo da se vratimo.“ Kaže Dave.

„Ova pesma je nota za sebe, da me podseti koliko smo daleko stigli za četrdeset godina“.

Nežna, tužna, prilično pesimistična i dramatična pesma, zapamtićemo je među mnogima.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika