Drill – Po Dežju

Posle kiše dolazi sunce, mada, u ovom slučaju je obrnuto

Andrej Bučar, poznat kao Drill, tekstopisac, producent i vlasnik muzičke kuće „Komora“ predstavlja nam drugi singl i video s svog najnovijeg albuma, petog po redu, Rojeni da blestimo.

Na slovenačkom sajtu 24UR objavljena je odlična recenzija Drillovog poslednjeg albuma pa citiramo njen deo: „Drilov peti album nudi čak sedamnaest pesama. One predstavljaju tri stilske kategorije: funkoid-schlager, muški-napad i srceparajući-romantični. Uprkos dominantnom narativu u prvom licu, Izolanova posvećenost performansu je toliko nasilna i istovremeno toliko iskrena da se čak i relativno skroman raspon odabranih tema trenutno previđa. Ali Drill je čovek sa obale. Predstavljanje najflegmatičnijeg slovenačkog plemena prvenstveno znači da o većini problema brinete malo ili znatno manje nego svi ostali. Autorov autentičan govor tradicionalno je začinjen akcentom prijatnog zvuka i hrapavim glasom. Jednostavno ne nedostaje fleksibilnih poređenje i svilenkastih metafora duhovitog planktona“.

 

Drill, Foto: YT printscreen

 

Nije slučajno da su naslovi ove dve pesme za koje su urađeni spotovi donekle povezani: Proti soncu in Po dežju.  Prošlog meseca smo vam predstavili prvi video sa albuma Rojeni da blestimo, Proti soncu a sada stiže najnovija, Po dežju, priprema za sledeće godišnje doba i drugačija raspoloženja. Mada, Drill je uvek vedar, njegovi spotovi su oda slovenačkoj lepoj obali, naročito rodnoj Izoli a njegovo repovanje začinjeno finim melodijama i ritmom. Uživanje se nastavlja.

Što se spota tiče, za njega režiju, DOP, kameru, montažu, upravljanje dronom i kolor korekciju potpisuje Luka Debevc.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika