Neodoljiva nova pesmica Frankie Cosmos - F.O.O.F.

Video sa novog albuma koji izlazi krajem ovog meseca

Greta Simone Kline, poznata pod scenskim imenom Frankie Cosmos, američka je pevačica i pisac pesama. Poznata je po nezavisnim izdanjima, inspirisanim poezijom Franka O'Hare i ranom anti-folk scenom  New Yorka  2000-tih.

U muzici, svi vole tinejdžersku senzaciju, ali Klajn nikada nije bila fascinantnija nego sada, deceniju nakon što je jedan od najplodnijih tekstopisaca svoje generacije.

 

Frankie Cosmos, Photo: Pitchfork site

 

Bend Frankie Cosmos bio je na pauzi pandemije bez ideje da li će se nastaviti. U otvorenosti te neizvesnosti oni su se sreli, planirajući da se druže i puštaju muziku zajedno prvi put posle skoro 500 dana. Tamo su, smanjivši mnoštvo muzike za rad, stvorili Inner World Peace, kolekciju Gretinih pesama izmenjenih i oblikovanih tokom njihovog zajedničkog rada. Dok je Klinein muzički ukus u to vreme bio naginjao indie rocku koji je volela kao tinejdžerka, klavijaturista Lauren Martin i bubnjar Luke Pyenson navode „zujanje, meditaciju, ponavljanje, jasnoću i nameru“, kao i „folk i pop iz 70-ih ” kao referenca za to kako su pristupili svojim delovima. Basista/gitarista Alex Bailey kaže da je u to vreme to nazvao njihovim „ambijentalnim“ ili „psihološkim“ albumom. Negde između tih teksturnih elemenata i Klineove sklonosti ka konciznom popu, Inner World Peace pronalazi svoju ravnotežu.

Greta kaže: „Za mene je album o percepciji. Radi se o pitanju "ko sam ja?" i da li je odgovor bitan ili ne. Reč je o kvantnom vremenu, mogućnostima nevidljivih svetova. Album govori o tome da nađem sebe kako lebdim u novom kontekstu. Ponovo tinejdžer, živi sa roditeljima. Odrasla osoba, koja je odlučila da živi sa svojom porodicom u činu ljubavi. Vreme nas je guralo napred, ostarilo, a takođe i zamrznulo. Ako ne izađeš iz kuće, ko si ti za svet? Možete li povesti osobu koju tamo otkrijete?“

Na albumu Inner World Peace koji izlazi 21. oktobra, biće 15 pesama od kojih je za pesmu F.O.O.F upravo objavljen potpuno neodoljiv video spot koji ovde imate priliku da videte.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika