Novi Snoop Dogg se zove: Crip Ya Enthusiasm

Saradnja između Snoop Dogg i Web3 postaje uobičajena stvar

Ikonični reper sa Zapadne obale objavio je ovih dana muzički spot za „Crip Ya Enthusiasm“, koji sadrži digitalni nastup koji je snimio Astro Project startup Web3. Kompanija takođe stoji iza digitalnog okruženja u kojem se video odvija.

Muzički video je animiran u Unreal Engine-u i uključuje brojne reference na emisiju „Curb Your Enthusiasm“, nadovezujući se na tematsku pesmu TV emisije koja je remiksovana. Snup Doggov avatar izgleda kao komičar Larry David, od načina na koji je obučen do njegovog stila naočara i njegove nepogrešive linije kose.

Izdavanje muzičkog videa poklopilo se sa 11.111 digitalnih krofni koje je Astro Project stavio u ponudu, a koje služe kao digitalni ključevi koji se mogu koristiti za pristup sredstvima iz videa, poput 3D modela i animacija likova.

 

Snoop Dogg, Foto: YT printscreen

 

Kompanija je takođe objavila tutorijale i vodiče koji uče vlasnike krofni kako da kreiraju sopstvene scene i animacije u Unreal Engine-u. Prema navodima kompanije, ona je odlučila da pristupni ključ bude slika krofne jer je to obično jedna od prvih stvari koje 3D umetnik nauči da napravi.

Crip Ya Enthusiasm je debitovao u februaru na Snoop Dogovom albumu „Bacc On Death Row“, prvoj ploči koju je objavio nakon što je kupio prava za Death Row Records, izdavačku kuću koja mu je pomogla da pokrene karijeru.

Za svoje izdanje, Snoop Dogg i Gala Music su ponudili zasebnu liniju NFT-a, gde korisnici mogu kupiti predmete kao što su pojedinačne pesme za digitalne kolekcionare. NFT za pesmu Crip Ya Enthusiasm trenutno ima cenu od 0,8 Ethereum-a ili nešto više od 1000 dolara, a projekat je zabeležio 944 Ethereum-a ili 1,2 miliona dolara vredan obim trgovanja na OpenSea-u. (Izvor: Decrypt)

Ukrštanje novih tehnologija, franšiza i svega ostalog što može da donese zaradu svim učesnicima, na svim nivoima, očigledno je ozbiljan trend u poslednje vreme, čemu ni Snoop Dog nije odoleo.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika