Podočnjaci – Predsoblje

Devedesete ali na dobar način

Podočnjaci su mladi sastav iz Kutine, Hrvartska, a čine ga beachboy19, Sinista Ruky i producent Nix K. Pažnju javnosti privukli su u poslednjih godinu ipo dana, izbacivši par odličnih singlova poput „Pozeru“, „Šiške“, „Papuče“ i „Proklet“. U leto 2021. godine objavili su debi album „Ispod očiju“ koji je odlično prihvaćen kod publike i kritike budući da nose izuzetnu dozu unikatnosti i raznolikosti. Ovaj bend uspešno spaja razičite žanrove, ali ponajviše hip hop, elektroniku i pop.

Na sajtu Glazba.hr piše: „Nismo prošle godine pogriješili kada smo Podočnjake odabrali među najperspektivnije i najbolje nove izvođače jer trojac iz Kutine ima osjećaj za svoju publiku, pa svaki novi singl izlazi prema recepturi za uspjeh. A uspjeh se skriva negdje između lirske dovitljivosti, suvremenih beatova i retrospektivnih ritmova.  U “Predsoblju”, kojim ponovno spajaju hip hop i elektroniku najviše se dosad priklanjaju poznatoj estetici cro-dancea devedesetih“.

I stvarno, slušajuši ovu brzu i dobru pesmu zaraznog ritma, hteli ne hteli odoste vremeplovom u ’90-te, tadašnju modu i estetiku uopšte, i samo vas ozbiljna produkcija i 4K kvalitet spota sprečava da tamo i ostanete.

Za pesmu i spot su zaslužni:

Tekst: beachboy19, Sinista Ruky, Muzika/Aranžman/Mix&Master: Nix K, Režija: Marko Hodžić , Kamera i Montaža: Marko Hodžić i Fotografija: Leonard Jerleković a sve ovo je snimljeno za etiketu yem.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika