Čekamo zajedno novi spot grupe MAiKA, odbrojavanje počinje sad!

Najava novog materijala ovog srpsko-slovenačkog benda

Oni su MAiKA i oni kažu:
 

Mi smo MAiKA, balkanski alternativni dens-pank bend iz Srbije/Slovenije.

Naša muzika se oslanja na moderne ritmove, ženski pank vokal i ludu scensku energiju. Kombinujući tradicionalnu balkansku muziku, trube i harmoniku, sa novim žanrovima (elektronika, alternativnu dens muziku, indi pop, pank), MAiKA stvara autentičan zvuk.

Bend su 2016. godine osnovali pevačica/kompozitorka Ida Prester i bubnjar Nikola Vukotić zajedno sa basistom Petrom Stojanovićem. Nedugo zatim, bendu se pridružio mladi, ali iskusni harmonikaš Luka Lopičić, kao i veoma talentovani saksofonista Rastko Uzunović. Raznolikost i sinergija između članova benda doveli su do formiranja prepoznatljivog muzičkog stila koji se prepoznaje i danas. U 2018. Rastkovo mesto u bendu zauzeo je trubač Dušan Murišić koji unosi veoma jedinstven i drugačiji aspekt u naš zvuk.

 

MAiKA, Foto: YT printscreen

 

Mlade pevačice Iva Pažin i Petra Pelemiš dale su još veći doprinos svojim snažnim vokalima i rasplamsalom  energijom, podižući sveobuhvatni kvalitet benda i scenskog nastupa na jedan novi nivo.

Iz naše perspektive (i muzičke i vizuelne) Balkan je jedinstvena mešavina kontrasta: religija i tradicija u kombinaciji sa modernom tehnologijom, prirodne lepote sa mentalitetom, blato sa zlatom, ekstatična radost sa suzama, krvavi sukobi sa toplom ljudskošću i velikodušnošću. Balkan je mesto preplitanja mnogih uticaja, stilova i kultura, što je glavna tema muzike MAiKA.

Svojom naelektrisanom fuzijom tradicionalnih balkanskih korena i blesavih dens ritmova, MAiKA pomera okvire takozvanog „world music” žanra.

Svojim osobenim scenskim prisustvom, MAiKA intrigira publiku širom Balkana i zapadne Evrope. Zaslepljujuća igra pank rifova i harmonike, zajedno sa vrištećim ženskim vokalima iznad pulsirajućih bas linija, pretvara svaki njihov koncert u haos na plesnom podijumu.

Svojim šarmom i divljom energijom osvojićemo scenu, vaše srce i naterati vas da igrate sve dok vas noge nose!"

A mi ćemo zajedno s MAiKOM da čekamo objavljivanje njihovog novog spota koji izlazi 25. oktobra u 19 časova.

Odbrojavanje može da počne!

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika