Konačno je objavljen singl Face It Alone otkriven ovog leta!

Prethodi izlasku albuma Queen: 'The Miracle Collector's Edition' koji će biti objavljen 18. novembra

Nakon što su tokom leta izazvali medijsku buru kada su članovi benda Brian May i Roger Taylor prvi put objavili vesti o ponovo otkrivenoj pesmi Queen-a sa Freddiejem Mercurijem koja se razmatra za moguće izdanje, dugo očekivana 'izgubljena' numera, 'Face It Alone', je izašla.

Postojanje numere su prvi otkrili May i Taylor u intervjuu na radiju BBC prilikom pojavljivanja na ovogodišnjem koncertu povodom Kraljevskog jubileja koji se otvorili sa svojim trenutnim pevačem Adamom Lambertom, a Roger Taylor ju je opisao kao „mali dragulj od Freddija koji smo nekako zaboravili“, a Brian May je rekao „prelepo je, dirljivo je“.

Dolazak numere kao singla vodi u izdavanje novog 13. albuma The Miracle 18. novembra, koji sada postaje dostupan u raskošnom izdanju Queen: The Miracle Collector od 8 diskova.

 

Queen, Foto: YT printscreen

 

Među sadržajem, prošireni set uključuje The Miracle Sessions: disk sa više od sat vremena sa ranije neobjavljenim snimcima, uključujući šest neobjavljenih pesama. Baš kao što je primamljiv za obožavaoce, zvuk uključuje iskrene govorne razgovore benda na spratu studija u Londonu i Montreu, dajući najotkriveniji uvid do sada u kreativni proces četvorice članova i radost, šale i druženje prilikom njihovog povratka na posao zajedno.

'Face It Alone' je prvobitno snimljen tokom istorijskih sesija benda 1988. za taj album, plodnog perioda kada je bend objavio oko 30 pesama, od kojih mnoge nikada nisu objavljene, ali su ostale među onima koje nisu došle do konačnog albuma. Ponovo je otkriven kada se produkcijski i arhivski tim benda vratio na te sesije da bi radio na ponovnom izdanju boks seta The Miracle.

„Zaboravili smo na ovu traku“, priznaje Roger Taylor, „ali eto ga, ovaj mali dragulj. Divno je, pravo otkriće. To je veoma strastven komad”.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika