Chela objavila novi singl „Cool 2B Queer“

Ozbiljna pitanja koja se kriju iza veselog i šarenog spota

Australijsko-filipinska pop muzičarka Chela objavila je novi singl „Cool 2B Queer“. Chela, projekat multidisciplinarne umetnice Chelsea Wheatley iz Sidneja, rekla je da je ideja za naslov pesme nastala iz interakcije sa bivšom romantičnom partnerkom čiji se stav donekle promenio.

„Tokom naše romantične razmene, ona nije bila spremna da javno prizna šta se dešava“, rekla je Chela u izjavi. „Sada odjednom, mnogo godina kasnije, 2019, kada je prihvatljivije i više u modi biti queer, evo nje spremne da bude otvorena o svemu.

Čela se vratila u Australiju tokom pandemije nakon godina provedenih u Los Anđelesu. Nastupala je uživo na Coachella i South By Southwest festivalima i pojavila se u pesmama sa Clubfeetom i Sethom Bogartom.

Chela je nedavno gostovala na Triple j’s Hacku, gde je govorila o pronalaženju novog načina da muzičari prežive. Umetnica je dala izjavu za Music Feeds u kojoj je razradila tezu o minimalnoj plati muzičara:

 

 

„Muzičari uče kako da se prilagode kontinuiranim, brzim promenama muzičke industrije. Glavni tokovi prihoda pomerili su se na spektru između prodaje rekorda na robu i turneje. Kako tržište postaje prezasićeno zbog razvoja tehnologije i lakoće stvaranja muzike, muzičari pronalaze nove puteve i stvaraju ekosisteme za sebe koji se oslanjaju na interakciju sa određenim zajednicama. „Kreativni muzičari takođe poseduju veliku magiju u tome što imaju sposobnost da se tako drsko izražavaju, što je roba koja će uvek biti tražena i potrebna. A ta roba je ono što treba javno i državno priznati i priznati kao uslugu. Muzičari su umetnički radnici, socijalni radnici, a ponekad i zdravstveni radnici, i mora postojati minimalna plata da bi se to podržalo.“

„Teret nije samo na vladi, već i na publici i headlinerima, bendovima koji angažuju podršku kako bi pokazali pravu vrednost vremena i kreativnog rada muzičara i pomogli da se to normalizuje“. rekla je Chela.

Ovaj odlični, skupo producirani, zabavni i šareni spot koji režijski potpisuju Chela i Tilly Robba,  savršen je „paravan“za ozbiljnu priču ove umetnice, i pitanja koja proizilaze iz nje.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika