Crnogorske Kukavice (da li to postoji?) imaju odličan singl

Muzička scena Crne Gore bogatija je za još jedan rock’n’roll bend

Kotorska muzička grupa Kukavice objavila je ovh dana pesmu i spot „Ja nosim vatru”, svoj prvi singl. Bez velike pompe i euforije bend je uspeo da privuče pažnju crnogorske javnosti, naročito ljubitelja rock’n’rolla, koji su već konstatovali da je ova scena pojavom Kukavica i te kako ojačana.

 

 

 

 

Kukavice, Foto: Art Work, Source: Radio Kotor

 

Kukavice čine: Danijel Petkovski (vokal i usna harmonika), Kristijan Kiko Đuranović (gitara i vokal), Enver Eno Kikić (bas gitara i vokal), te Željko Žeks Samardžić (bubanj i vokal), piše na zvaničnom YouTube kanalu benda.

Muzika i tekst prvenca delo su Đuranovića, miks, mastering i produkciju potpisuje Robert Nappholz, a numera je snimljena u studiju „Omblafiume” u Zagrebu.

Režija, scenario i snimanje spota povereni su Stefanu Jovčiću, a glumac u spotu je Milo Perović.

Pesma „Ja nosim vatru”, kako je objasnio Đuranović na Fejsbuku, govori o upornosti, o ljubavi prema onome što radimo, a nekad nam fali sreće da dostignemo ono što zaslužujemo.

 

Kukavice, Foto: YT printscreen

 

„Zato, ko god nosi vatru u sebi, ovo je njegova pjesma. Šerujte, nećete se pokajati, dajte nam podršku, jer šaljemo pozitivnu poruku”, piše Đuranović, a zahvalio je svima koji su doprineli da njihov prvenac ugleda svjetlost dana.

Muzičar je objasnio i zašto su izabrali ime Kukavice za bend:

„U zemlji đe je velika koncentracija junaka, zanimljivo je biti kukavica. Šalim se. Ipak, priča o ptici kukavici koja podvaljuje svoje jaje u tuđe gnijezdo da bi joj druga ptica podizala malu kukavicu je zaista zanimljiva i oslikava osobinu o kojoj bi se moglo pisati i pisati. Živio rock and roll”, zaključio je Đuranović. (Izvor CdM)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika