Tomislav Goluban ft. Tobacco Road Blues Band - Express Ride

Ovo su prvi singl i video spot s novog albuma „20 Years on the Road“ koji izlazi 18. novembra

Imate priliku da vidite i čujete prvi singl, uz prateći video spot, s novog albuma Tomislava Golubana koji će krajem novembra biti objavljen za američku diskografsku etiketu Blue Heart Records.

Tomislav Goluban (rođen 1976.) je hrvatski bluz kantautor, kompozitor, vođa benda, bluz edukator, radio di-džej i organizator festivala ali pre svega, njegov je svet – usna harmonika. Do sada je objavio 13 albuma.

Goluban je 20-tu godišnjicu muzičke karijere odlučio da obeleži novim albumom, 14-tim po redu. Na CD-u „20 Years on the Road” će se naći 14 pesama i to je svojevrsna Best Of kompilacija na kojoj su sve pesme ponovno snimljene uživo u studiju, a 5 ih je objavljeno prvi put. Snimanje je realizovano uz 3 muzičke formacije, a većinu pesama su otpevale američke pevačice i pevači. Album će službeno biti objavljen 18. novembra ove godine.

Za prvi singl odabrana je instrumentalna tema „Express Ride” koja je nastala u saradnji s austrijskim Tobacco Road Blues Bandom. To je svojevrsna energetska rock bomba u kojoj uz usnu harmoniku dominira zanimljiv aranžman električnih gitara, a muzičari na ovom projektu su bili:

Tomislav „Little Pigeon“ Goluban: usna harmonika

Peter Prammerdorfer: gitara

Mike Diwald: gitara

Christian Egger: bass

Klaus Sauli: bubnjevi


Video je snimljen tokom nastanka pesme u studiju. (izvor Ravno do dna)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika