Iznebuha evo riječkih Ministranata s celim, odličnim albumom!

Rock je mrtav i još 9 pesama koje ćemo baš voleti i pamtiti

Dražen Baljak, gitarista Leta 3, pokrenuo novi bend Ministranti i u njemu ima glavnu, autorsku ulogu. Ovde se radi o zaista tvrdom rock’n’rollu na granici s heavy metalom, a ekipa koja je učestvovala u snimanju je: Robert Šuša – vokal, Dražen Baljak – gitara,Vedran Vučković - bas gitara, Voljen Korić – bubnjevi i gost: Vedran Križan - klavijature/synthesizer.

Moramo da pomenemo i snimatelja i producenta albuma snimljenog u GIS studiju, Mateja Zeca kao i izuzetan dizajn omota koji su osmislili Tomislav Matić i Stipe Strika iz riječkog Yan Kamov Studia, takođe i ljude koji su radili video za pesmu Rock je mrtav, a oni su ilustratori  Tomislav Matić i Stipe Strika za Yan Kamov Design, Rijeka i animator Ivan Štefan (Woosh studio, Berlin).

Sve ovo je upakovao i stao iza projekta Mudri Brk/Izvanredni diskograf 2022.

 

Ministranti, Foto: Dalibora Bijelić

 

Neko od kolega u nekom tekstu se pitao: „da li u Rijeci uopšte postoji loš band“, tako evo i Ministranata sa celim, fantastičnim albumom koji se sastoji od 10 pesama, koje su na nas „istresli“ kao iz rukava, naizgled ležerno i bez imalo muke, predstavljajući se kao samo još jedan "garažni bend“. Naravno, ovaj spoj ležernosti, snage, namerne neupeglanosti a pritom ozbiljne rock’n’rollštine fantastična je lična karta novog benda i biće, jasno je već, jedan od najboljih albuma ove godine u regionu.

Slušamo naslovnu pesmu albuma, Rock je mrtav, pravu pravcatu anti-himnu koja počinje izazovnim rečima: „”Bare i Majke, turbofolk, trap, cajke...” a vi posetite sajt Izvanrednih sednica na kome je uploadovan ceo album i odslušajte ga natenane.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika