Uskoro novi film o Whitney Houston i u našim bioskopima

Za ovo ostvarenje kažu da je zaista nešto sasvim drugačije, veliki film je pred nama!

 

Obzirom da ovih dana očekujemo i u našim bioskopima novi, kažu senzacionalni, film „I Wanna Dance With Somebody: Film o Whitney Hjuston" hajde da se podsetimo ko je ona bila:

 

 

Whitney Houston 1988.,Credit David Corio

 

Whitney Houston, američka pevačica i glumica čija su prva četiri albuma, objavljena između 1985. i 1992. godine, ostvarila je globalnu prodaju u više od 86 miliona primeraka. Umrla je nesrećnim slučajem (bilo je puno polemika o tome) 11. februara 2012. godine. Njen glas i način na koji je pevala smatra se jednim od najvećih „prirodnih bogatstava“ datih nekom pevaču, pa, iako je njena muzika bila uglavnom u sferi popa i tzv. komercijalne muzike, nema ozbiljnog znalca ove umetnosti koji nju ne svrstava u nekoliko najboljih pevačica ikada.

Za film „I Wanna Dance With Somebody: Film o Whitney Hjuston" je objavljen trejler, pa pogledajte šta vas čeka:

 

 

Kao šlag na tortu, u film je stavljeno i Whitneyno spektakularno izvođenje američke himne na Superboulu 1991. godine, pred više od 70 hiljada posetilaca.

U biografskoj drami „I Wanna Dance With Somebody: Film o Whitney Hjuston" lik Whitney Houston tumači Naomi Ackie (Star Wars: The Rise of Skywalker, Lady Macbeth), Stanley Tucci (Spotlight, The Lovely Bones) glumi muzičkog producenta Clivea Davisa (Spotlight, The Lovely Bones), a Tamara Tunie (Flight, The Devil''s Advocate) blista u ulozi Whitneyne majke Cisi. U ostalim ulogama pojavljuju se Clark Peters, Nafesa Williams i Ashton Sunders.

Režiju filma potpisuje Kasi Lemmons (Harriet, Eve''s Bayou, Talk to Me), dok je na scenariju radio Anthony McCarten, inače četiri puta nominovan za nagradu Oskar i scenarista filma Bohemian Rhapsody a film je snimljen za kompanije Sony i Tristar.

Za film „I Wanna Dance With Somebody: Film o Whitney Hjuston" kažu da je nešto neuporedivo veće od obične biografije, da on kroz radost i emocije slavi život i muziku jedne od najvećih muzičkih zvezda svih vremena i da ćemo, ako do sada nismo, shvatiti da smo bili savremenici prave, vrhunske dive.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika