There. - Temporal Disfiguration

Ovim singlom je najavljen album „Dystopian Landscapes“

Instrumentalni post rock bend  iz Niša There. vraća se sa novim, drugim po redu, albumom „Dystopian Landscapes“. Ovo je prvo izdanje benda nakon šest godina i albuma „Chasing the Basics“ koji je naišao na sjajne  reakcije kako publike tako i kritike.

Album „Dystopian Landscapes“  sadrži 5 pesama i snimljen je  krajem 2019. godine u Nišu. Miks i master albuma potpisuje Bogdan Milošević, slika koja se našla na omotu je delo Bratislava Bašića, a za dizajn je bio zadužen Nenad Tasić.

„Konačno je naš drugi album „Dystopian Landscapes“ otišao u etar nakon dve i po godine kako smo ga završili. U međuvremenu samo napravili kraću pauzu, a album je dodatno sazreo i na određeni način sam naziv albuma, iako je to dogovoreno još pre snimanja, je dobio drugačiju konotaciju uzevši u obzir svet u kome živimo poslednje skoro tri godine. Sada kada smo se reaktivirali došlo je vreme i da sa našom publikom podelimo ono na čemu se radili prethodnih godina.

Album „Dystopian Landscapes“ je samizdat od strane benda, a moguće ga je naći besplatno, ili po ceni koju sami odredite, na Bandcampu kao i svim striming servisima.

 

There., Foto: ART, PROMO

 

Podsećamo, There. je pre nedelju dana objavio i spot za pesmu „Temporal Disfiguration“ koji je najavio izlazak dugoočekivanog drugog albuma niškog benda.

Instrumentalni post rock bend There. zvanično je formiran sa početkom jeseni 2012. godine, iako je neformalno funkcionisao i par godina pre. Prve skice i ideje, koje su nekoliko godina plovile kroz jam sessione sa raznim muzičarima koji su prošli kroz bend, dobijaju svoj zvanični oblik 2013. Iste godine There. objavljuje debitantski EP „Session 4“ dok svoj prvi album „Chasing the Basics“ izlazi 2016. godine. U novoj, četvoročlanoj, postavi u kojoj funkcionišu od 2017. tokom narednih godina odsvirali su preko 50 nastupa u Srbiji, Bugarskoj, Makedoniji i Mađarskoj od kojih su neki, poput nastupa u Nišu, zatim na Exit festivalu, glavnom gradskom trgu u Skopju i kultnom klubu Szimpla Kert u Budimpešti najviše odjeknuli. Između ostalog, nastup u klubu Feedback u Nišu, renomirani muzički portal Balkanrock proglasio je za jedan od najboljih nastupa regionalnih bendova u Srbiji tokom 2019. godine. Četvoročlana postava benda There. nakon toga ulazi u proces finaliziranja svog drugog albuma „Dystopian Landscapes“ eksperimentišući sa angularnijim formama muzike, ujedno održavajući svoju izgrađenu estetiku odmetnika post roka.  (izvor: promo)

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika