Mile Kekin ponosno predstavlja Malu

Predstavljamo pesmoslikovnicu Mala – koja vrti ceo svet oko malog prsta, pardon, kažiprsta

Pesmom „Mala“ započinje novo poglavlje Mileta Kekina. „Mala“ je pesma i slikovnica, ona je direktno inspirisana Miletovom desetogodišnjom kćerkom koja je, kako pesma kaže, takođe „neobično nepraktična i samo sebi slična.“

„Često pevam o onima koji nikad neće imati mira jer su rođeni van okvira, da se malčice samocitiram. Volio bih da ova pesma, bilo kroz slikovnicu, bilo kroz stihove dopre do klinki i klinaca, koji su danas, puno više nego u moje vreme Pipi Duge Čarape, kroz društvene mreže, aplikacije i filtere lepote izložene pritisku da moraju u svakom trenutku izgledati savršeno.

 

Mala Mileta Kekina, Foto: YT printscreen

 

S druge strane voleo bih da 'Mala' dođe i do svih klinaca kojima se stalno govori kako da se oblače, šišaju, izgledaju, i kako da budu primereni i u skladu sa konvencijama koje su često same sebi smisao. Ona je takođe i poziv da se zbog okvira koji ih žuljaju ne krate i sužavaju  kako bi ispunila tuđa očekivanja. Mislim da se tema tiče svih nas, ne samo dece".

Za kraj je Mile zaključio:

Ako bih baš morao poruku pesme sažeti u jednu rečenicu ona bi glasila: Savršenost je, ne samo lažna, nego i dosadna!

Režiju i montažu za pesmu „Mala“ radio je Tomislav Fiket po Ilustracijama Tomislav Torjanca, a mi priznajmo da od Mileta Kekina nešto ovako ljupko i nežno nismo očekivali!

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika