Dodeljene MTV EMA nagrade

U Diseldorfu su dodeljene evropske godišnje muzičke nagrade

Nemački grad Diseldorf je sinoć bio centar dešavanja – dodeljene su „MTV Evropske muzičke nagrade 2022“ (MTV EMA 2022).Na spektakularan način šou su otvorili David Guetta i Bebe Rexha koji su izveli trenutno najveći hit „I'm Good (Blue)“. Njih dvoje su inače osvojili nagradu u kategoriji „Najbolja saradnja“ a Guetta i za najbolju „Elektro pesmu“.Ava Max je izvela aktuelan singl „Million Dollar Baby“ a Gorillaz su otpevali naslovnu pesmu sa budućeg albuma „Cracker Island“ (feat. Thundercat). Bend se na šaljiv način zahvalio MTV publici i fanovima koji su ih izglasali u kategoriji „Najbolji alternativni video“.

Ultimativni alternativni rok sastav Muse je okončao evropski deo turneje upravo nastupom na „MTV EMA 2022“. Tom prilikom su na maestralan način izveli naslovnu pesmu sa aktuelnog albuma „Will Of The People“. Turneju nastavljaju narednog meseca koncertima u Americi.

Možemo reći da je 2022. godina bila u znaku latino pop dive Anette koja je zaslužno odnela pobedu u kategoriji „Najbolji latino artist“.Što se ostalih MTV tržišta tiče napomenućemo da je Burna Boy odneo pobedu na afričkom kontinentu a kao najbolji atrist iz Izraela nagradu je dobila Noa Kirel.

Odličan nastup imala je i Gayle koja je otpevala svoj prvi planetarni hit „ABECDEFU“.Na ovogodišnjoj dodeli „Evropskih muzičkih video nagrada“ u najviše kategorija, uključujući i najvažniju „Najbolji video“, pobedila je Taylor Swift.

Domaćini večeri bili su Rita Ora i glumac Taika Waititi.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika