The Random – Stranci

Riječka grupa The Random predstavila je video singl Stranci

Riječani The Random predstavili su novi singl i video ‘Stranci’, čiji je spot i ovog puta nastao u saradnji s Geom Rajić, s kojom su sarađivali „Bijele laži“. Tekst pesme potpisuje Dolores Oštrić, a u muzici joj se pridružio i Radovan Oštrić koji ujedno nosi potpis aranžmana i produkcije, u kojoj mu se pridružio i Matej Zec (GIS studio).

„Stranci smo na početku i završetku ljubavi. U trenutku prije kraja, važemo kolika je cijena užitka, jesmo li dobili koliko smo dali, želimo li više, je li krivnja preteška, hoćemo li zauvijek biti ljubavnici u nekom vlaku, na nekom proputovanju, jer nešto nedostaje. Jednom ispunjena fantazija ljubavne strasti sa privlačnim strancem u kupeu, kao u Strahu od letenja Erike Jong, nema budućnosti. Ljubavnik je ovisnik, tražiš više i prezire isto. Sljedi usporavanje, svi su pokreti i riječi već poznati, možda se nismo dobro razumjeli te iznova postajemo Stranci“– poručili su oni o pesmi.


The Random, Foto: YT printscreen

Ovo je treći spot grupe The Random u kojem su prvi put predstavljeni novi članovi sastava – Danijel Grubić, Aleks Prelovac i Uroš Šuljić.

„Budući da je pjesma prije svega ljubavna, redateljica Gea Rajić je kamerom opisala putanju jednog odnosa na zalazu, stoga su glavni likovi On i Ona, a mjesto događanja je grad. Iako se vlak pojavljuje kao svojevrsni fetiš u tekstovima grupe The Random, suzdržali smo se od doslovnog prikaza ocvale romanse u kupeu. Negdje na tragu filma Noć (La notte) Michelangela Antonionia pokušali smo odnos muškarca i žene opisati načinom kako ljubavnici stoje u prostoru i kako se kao u plesu ili šahu njihovi položaji mijenjanju, a samim time i značenje njihove veze. Ples čine koraci. U video spotu Stranci sve je puno bezglavih koraka koji vode u ništa. Ljubavnike redateljica često snima bez lica, ili kao siluete potavljene blizu, ali dovoljno odmaknute da se osjeti međusobno proganjanje, prezir, ljutnja, kidanje odnosa u tišini, dok se koracima On i Ona sve više odmiču jedan od drugoga i postaju Stranci. Veza bez ljubavi, ples bez plesa, šahovsko polje je grad, noć je za šah mat“ – poručili su Dolores i Radovan Oštrić o novoj pesmi koja je dostupna na svim streaming servisima. (izvor: Promo)

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika