Dubak - Unapred unazad

Prvi studijski singl mladog lo-fi pop kantautora najava je EP-ja

U poznim danima jeseni i tople hladnoće, beogradski kantautor Dubak nam predstavlja svoj prvi studijski singl objavljen za hrvatsku izdavačku kuću „Više, manje, zauvijek“. Izdanje je propraćeno spotom i zove se Unapred unazad.

Luka Dubak (29.10.1995) je beogradski muzičar poreklom iz Ribnice. U dosadašnjem muzičkom poduhvatu učestvovao je u nekoliko projekata poput njegovog srednjoškolskog HC benda Tortüra i alt. garaž sastava Piplfoks sa kojim je išao i na evropsku turneju 2014. Osim toga ostale kolaboracije uključuju kraće saradnje sa beogradskim kantautorima poput Galena i Ane Avramov kao i sa odomaćenim VMZ-ovcem, Nikom Nikolićem sa kojim je izbacio singl Gore dole početkom 2022. i sa kojim učestvuje na zajedničkom projektu Laplander zajedno sa Aleksandrom Petkovićem iz Azza & Kapale.

 

Dubak, Foto: YT printscreen

 

Za kantautorski pristup stvaralaštvu, Dubak se odlučio vrlo rano, snimajući i samo-izdavajući svoj "prvi" nezvanični ipi "Songs From The Bottom" ili ti "Morning In The Afternoon", sa 20 godina, kao i dream pop singl pod nazivom "Feelgood Star", iste godine. Dok je samu inspiraciju za početak kantautorskog rada dobio od kontemporarnih srbsko-hrvatskih autora poput Denisa Kataneca, Ivana Ščapeca (Seine), Ilije Ludviga, Milenka Vujoševića (Enš), Ivana Kačavende (Ivica) i Boška Mijuškovića (TTTuristi).

"

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika