Kakav hip-hop dvojac!

Pete & Bas, čudo jugo-istočnog Londona!

Pete & Bas ( Peter Bowditch iBasil Bellgrave) su britanski hip hop duo sa sedištem u jugo-istočnom Londonu. Poznati su po pesmama „The Old Estate“, „Dents in a Peugeot“ i debitantskom singlu „Shut Ya Mouth".

Duo se sastoji od dva rep umetnika od 70 godina. Svoj prvi singl objavili su 2017. sa „Shut Ya Mouth". Pesmu su snimili nakon što je Pit otkrio svoje uživanje u hip hopu kada je njegova unuka puštala rep muziku na njegovom auto radiju. Rekao je Basu o tome, a oni su odlučili da bi bilo zabavno objaviti to na YouTube-u. To je bio momentalni uspeh i postao viralan, tako da su nastavili da stvaraju novu muziku. Takođe su imali uspešne nastupe i koncertnu turneju u većim gradovima Velike Britanije. Imaju preko 530.000 pratilaca na Instagramu.

Duo je sarađivao sa nekoliko drugih poznatih umetnika. Njihov singl „The Old Estate" uključuje repera M24, a ima i video snimljen na imanju u Rotherhitheu i na fudbalskom stadionu Millwall, čiji je Pit veliki fan.

 

Peter Bowditch i  Basil Bellgrave, foto: Mail Online

Prošlog meseca, akcije Pete & Basa su još više porasle njihovim pojavljivanjem na Plugged In With Fumez The Engineer - jednoj od najvećih platformi u UK drillu. Njihov nastup je jedan od najgledanijih Plugged In freestileova ikada, dostigavši 5 miliona pregleda za mesec dana.

Sada imaju rastuću bazu fanova širom Evrope, SAD, Australije i Japana.

„To vas tera da se zapitate šta misle o tome u Japanu, ne mogu da shvatim. Ali ako želite da budemo u Japanu, mi ćemo biti tamo", kaže Bas.

"Sada nas zaustavljaju na ulici. Neki stariji muškarci i dame nas zaustavljaju i kažu: 'Moj unuk smatra da si super', i traže selfi za njihovog unuka", kaže Pit.

 

Pete & Bas, Foto: BBC News

Ali mišljenje unutar njihovih porodica o njihovoj novostečenoj slavi je pomešano. Pit kaže da je „heroj" u porodici.

"Ne baš toliko u mojoj porodici, da budem iskren", kaže Bas. „Pretpostavljam da je trenutno "slon u sobi". Mislim da si ovde samo jednom i da moraš da malo mahneš pre nego što odeš, a oni možda misle da je vreme da se smirim i utišam malo."

Ako ne gledate video nego samo slušate njihove pesme, zakleli biste se da se radi o dva mlada  afro-amerikanca, sudeći samo po boji glasova i fenomenalnoj energiji koja bije iz ovih numera.

Evo njihove pesme „Sidhu Sesh“ objavljene krajem oktobra

...a takođe odslušajte njihovu najnoviju stvar „Move It“, navijačku hip-hop himnu. Potražite i ostale njihove pesme na Tjubu, neverovatan dvojac!

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika