Parafi i reizdanje čuvene pesme Želim biti vojnik

Koncertna verzija pesme sa osmočlanim bendom je nešto posebno

Paraf, pank bend iz Rijeke i pioniri ovog žanra u Jugoslaviji,  od početka karijere do danas, prilično su menjali postavku benda.

Bend su oformili tinejdžeri Valter Kocijančić (gitara i vokal), Zdravko Čabrijan (bas) i Dušan Ladavac "Pjer" (bubnjevi) 1976. godine, a evo kako ovih dana izgleda postava ove grupe:

Pavica Čabrijan (vokal), Zdravko Čabrijan (bas, vokal), Raoul Varljen (klavijature), Valter Kocijančić (gitara, vokal), Deni Šesnić (gitara), Iva Močibob (vokal), Vava Simcich (gitara) i Alen Tibljaš (bubnjevi).

 

Paraf, Foto: Facebook official grupe

 

Bend je bio poznat i priznat u Jugoslaviji, ali mlađe generacije su slabije upoznate sa njihovim radom. Tokom karijere imali su par pekida saradnje. Pre dve godine, Paraf se ujedinio i nastala je njihova povratnička pesma „Bez lica“.

Na koncertu u riječkom Exportdrvu održanom 04.04.2022. Parafi su predstavili svoja tri legendarna albuma (“A dan je tako lijepo počeo”, „Zastave” i “Izleti”) i prvi put uživo izveli nove materijale među kojima je publika imala priliku čuti ‘Bez lica‘, ‘Dosta!’ i ‘Novi Berlin’.

Ovaj koncert je bio idealna prilika da se izvedu i dobro snime njihove legendarne stvari nastale pre više od 40 godina, u novim verzijama i za punk bend netipično, osmočlanom sastavu. Tako je sada pred nama i nova izvedba stare pesme‘Želim biti vojnik’, originalno s albuma “Izleti”, objavljenog davne 1981.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika