Novi singl Mish - Bo$$y

Najava debitantskog EP-ja

Posle kratke pauze MISH se vraća sa novim singlom Bo$$y koji možemo da očekujemo 21. novembra. U pesmi možemo da čujemo novi zvuk pevačice i reperke MISH, koja stvara i pliva u svim žanrovima, pa i u američkom repu. Traku je producirao jedan od perspektivnijih producenata naših prostora Vuk Starinac.

Ovaj rep prvenac pretpremijerno smo slušali na koncertnoj promocije Femiksete u Domu omladine. MISH sa novom pesmom na engleskom jeziku oživljava jaku žensku energiju i iznosi problem koji je aktuelan i dana: društvo u kome je žena percipirana kao objekat i sistem koji hrani takav narativ i štiti nasilnike. U pesmi pominje Billa Cosbyja, Jeffreyja Epsteina i ostale individue koje su u javnosti osuđene kao nasilnici i počinioci raznih zločina prema ženama.

 

Mish, foto: cover art

 

U pesmu je interpoliran citat iz pesme 2Pac-a „Keep Ya Head Up“, što predstavlja omaž ovom legendarnom hip-hop umetniku. Njegova pesma se može opisati kao oda svim ženama, a posebno afroamerikanama i posvećena je sećanju na Latašu Harlins. Stihovi pesme ''Keep Ya Head Up'': And since we all came from a woman, got our name from a woman and our game from a woman, I wonder why we take from our women, why we rape our women, do we hate our women?, poslužili su kao inicijalna inspiracija i tema oko koje MISH gradi novi, ženski narativ.

U ovoj godini Mish planira da izbaci rep EP na kome će biti i pesma Bo$$y, a pored toga nastavlja dalje da se kreće u raznim žanrovima, i stvara svoj prvi album.(izvor: promo)

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika