Rumena soba mladih Pižona

Slovenački bend ima debi singl

Pižoni su grupa mladih slovenačkih muzičara koji poslednjih godinu dana rade u aktuelnom sastavu: Klara Tiselj (vokal), Petar Jeretina, gitara, vokal, Špela Pokorn, gitara, vokal, Anže Zaveršnik, saksofon, klavijature, vokal, Matija Mervič, bas i Luka Jeraj, bubnjevi.

Prethodnica grupe bila je srednjoškolski band Jazzy Pižons iz 2018. godine, kojia je odradio nekoliko nastupa na školskim i drugim scenama. Godine 2021. Pižoni su pobedili na muzičkom takmičenju Cityband i time osvojili nastup na velikoj pobedničkoj sceni kao predgrupa Siddharti.

Na programu grupe su kompozicije poznatih bendova, ali su se članovi benda poslednjih godinu dana intenzivno posvetili stvaranju sopstvene autorske muzike. Pisanje sopstvene muzike omogućava im da stvore sopstveni muzički stil i prisustvo na sceni.

Pre nekoliko dana u svet je otišla njihova prva muzička kreacija, kojoj su posvetili dosta vremena. Debitantska pesma "Yellow Room" – „Rumena soba“ je već dostupna na mnogim platformama (YouTube, YouTube Music, Spotify, Apple Music, iTunes, Deezer).

 „Pošto želimo da izlazak naše prve pesme bude zaista posebno iskustvo i da nas upozna šira masa ljudi, odlučili smo da organizujemo klupsku turneju, za sada po Sloveniji” kažu oni.

Vedri, talentovani, mladi i veseli, to su Pižoni.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika