Kabát - Rumcajs miloval manku

Spot za singl ove čuvene češke grupe sa albuma El Presidento

Čuvena češka r'nr grupa Kabat predstavila je spot za pesmu „Rumcajs je voleo Manku“. Ovo je prvi singl sa novog albuma koji je dobio ime El Presidento.a Kbat izlaze s njim posle sedam godina pauze. Izdat je početkom oktobra i još pre nego što je počela zvanična prodaja, nagrađen je zlatnim albumom po prednarudžbini. Muzika: Ota Vana, Tekst: Milan Špalek, Režiser: Michal Skorepa, 3D prikaz: Proleće Atre, Produkcija: Filip Lepeš.

 

Kabát, foto: kabat.cz Jazyky

Spot je režirao reditelj Michal Skorepa, koji takođe gostuje kao muzičar na pomenutom albumu. Pravi izgled okruženja u kojem se klip odvija kreiran je na kompjuterima Jaroa Atrija na isti način na koji se danas snimaju vizuelni elementi većine futurističkih i akcionih filmova. Zanimljivo je da se u klipu pojavljuje i nekoliko ikona 90-ih, kao što su Jan Saudek ​​i Kamil Strihavka, kao i strane zvezde tih godina, kao što su Lemmy Kilmister iz Motörhead, Freddie Mercury, Kiss i ZZ Top koji su dodali pečat autentičnosti vremena o kome govori nova pesma.

Bend Kabat je trenutno na turneji u zatvorenim prostorima, koja je trebalo da se održi još 2020. godine, ali je odložena iz već poznatih razloga. Imaće dvadeset koncerata i odabrali su svoju omiljenu varijantu, binu od 360 stepeni na kojoj fanovi stoje i sede oko koncertne bine.

Pesma ima, za češke uslove, ogroman broj pregleda i pravi je hit, a vi muziku ove zemlje, kao i muziku iz celog sveta možete slušati na našim radio i TV WWM (World Wide Muzzik) kanalima.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika