Licem u lice sa PetromZ 

Upravo objavljen drugi studijski album

Drugi studijski album Petra Zorkića, poznatijeg kao PetarZ, pod nazivom „Tête-à-tête” objavljen je 25. novembra, a promocija albuma je zakazana za 8. decembar u 20 časova u UK Parobrod, u Beogradu.

Većinu pesama PetarZ je snimio u protekle dve godine, a na albumu će se naći i pesme koje je radio u saradnji sa Vasilom Hadžimanovim, Markom Louisom, Milenom Jančurić, Maxom Kochetovim, kao i sa dugogodišnjim Stingovim perkusionistom, Rhanijem Krijom iz Maroka.

Petrovo muzičko putovanje se prostire od afričkih i latino ritmova za ples, preko soul i fanki tema do disko muzike, a na izdanju su zastupljene i dve balade.

Na novom izdanju autor se u spisateljskom smislu bavio međuljudskim odnosima, ljubavlju, neretko smislom postojanja ali i ljudskom patnjom ili odlaskom na onaj svet. Pored pesama, Petar potpisuje i dizajn omota albuma (cover), koji je nacrtan tehnikom – „kažiprst na telefonu“ (digitalni crtež u telefonu).

„Novi album sam nazvao - „Tête-à-tête“ , a u istoimenoj numeri mi gostuje čuveni Stingov perkusionista Rani Križa. Naziv albuma je došao spontano, poznat kao izraz koji označava blizak razgovor, licem u lice. Ne govorim francuski jezik, ali mi se ova francuska fraza ukazala kao najjača kako bih predstavio ono što želim na čitavom albumu, a to je zdrava komunikacija među ljudima,“ rekao je PetarZ.

Vest o ovom spotu smo već objavili u junu ali definitivno vredi ponovo skrenuti pažnju na ovog odličnog autora i muziku koju pravi, sve tako "svetski" zvuči.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika