Prvi studijski album popularne korejske R&B pevačice

BIBI nam otkriva svoju drugačiju verziju

Tekst pisala: Katarina Žilavi

 

Kim Hyung-seo, profesionalnog imena BIBI, korejska je kantautorka poznata po svom R&B i hip-hop stilu muzike. Karijeru je otpočela 2017. godine potpisivanjem ugovora sa produkcijskom kućom Feel Ghood Music, nakon što je pesmama na popularnoj muzičkoj platformi SoundCloud privukla pažnju osnivača kuće.

Nakon učestvovanja u muzičkom TV takmičenju "The Fan", gde se plasirala na drugo mesto, 2019. godine je objavila svoj prvi digitalni single "Binu", koji je naišao na izuzetno pozitivnu reakciju slušalaca.

Nakon duge dve godine priprema, BIBI nam predstavlja svoj novi studijski album pod nazivom "Lowlife Princess - Noir" koji je izašao 17. novembra tekuće godine i sadrži 12 pesama. Kao jedan od 4 singla, album predvodi pesma "BIBI Vengeance" zajedno sa pratećim spotom.

 

Bibi, Foto: YT printscreen

 

Ovaj spot će biti deo čitavog univerzuma koji je kreiran oko autorkinog alter-ega pod imenom "Oh Geum-Ji". Ona predstavlja osobu punu besa, stigme ali i želje za ljubavlju koju kroz život nije dobijala. Ova persona začeta je iz pevačicinog ličnog nezadovoljstva za vreme stvaranje albuma, a posebno ove pesme.

Sam spot započinje scenom sahrane na kojoj Oh naizgled deluje srećno, opraštajući se od preminule osobe za koju ubrzo vidimo da je zapravo ona. Nakon ove intrigantne scene vidimo momente konačne osvete nad svim osobama koje su povredile glavnu akterku ovog spota. Kroz sve scene možemo videti preplitanje mržnje, agresije ali i ljubavi osobe koja se našla na pogrešnom životnom putu.

Osim ovog spota u planu je da u toku meseca izađe i poseban animirani roman - webtoon koji će pratiti priču ovog "Oh Geum-Ji" univerzuma, inspirisanog glavnim likom filma, Lady Vengance, režiranog od strane čuvenog filmskog režisera Park Chan-Wook. Kao i prethodna diskografija, celokupan album je naišao na oštru kritiku usled eksplicitnih scena i nedostatka cenzure. Međutim, ovim albumom pevačica nam jasno poručuje da nikada neće napraviti kompromis u iskazivanju iskrenih osećanja kada je u pitanju muzika.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika