31 godina od objavljivanja čuvene pesme „November Rain"

Grupa Guns N’ Roses ponovo je uzburkala svetsku rok scenu 

Vest pisala: Natalija Lakić

 

Posle više od tri decenije od  objavljivanja  čuvene pesme „November rain", legendarni kalifornijski bend Guns N’ Roses, ponovo je uzburkao svetsku rock scenu objavljujući novu verziju ovog rock klasika.

Pre dve nedelje grupa je objavila zvanični spot,  sinhronizujući ovu pesmu sa novim zvukom u pratnji orkestra.

Na radost verne publike koja je oduševljena povratkom grupe, 2022.  godina već je itekako radna za GnR. Trenutno su na turneji u Australiji, a u prodaji su i karte za veći deo sledeće godine za koju su koncerti uglavnom rasprodati.

 

Guns N' Roses, Foto: Tour ticket,Ticketek

Guns N’ Roses, američki bend koji je svojom sirovom energijom definisao heavy metal muziku kasnih 1980-ih. Grupu su osnovali Axl Rose i Izzy Stradlin u Los Anđelesu 1985. godine. Nakon kadrovskih promena, postava benda se stabilizovala sa Roseom kao vokalistom, Duffom McKaganom na basu, Stevenom Adlerom na bubnjevima i Slashom i Stradlinom na gitarama.

 

Guns N' Roses, Foto: TIDAL

 

Pesma „November rain“ je zasnovana na pripoveci „Without you“, koju je napisao Del James i koju je nekoliko godina kasnije objavio u knjizi „The language of fear“. Priča je u osnovi o rock zvezdi, koja tuguje zbog smrti svoje devojke, koja je izvršila samoubistvo. Mnogi bi rekli da je ovo vrhunski muzički video i da je čitava stvar remek-delo.

Nova verzija ove numere nema velikih promena, ali je jednostavno uzvišena. Bubnjevi su čisti, Slashove glavne gitare zvuče fantastično, hor i orkestar su uvek prisutni, a vokali  jaki kao i uvek. Reklo bi se da je OVO jedna od najboljih rock pesama ikada.

Guns N’ Roses definišu žanr i generaciju!

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika