ZNTNDR - Untitled Us

ZNTNDR predstavljaju još jednu prelepu stvar i neverovatan video!

 

Kada smo u junu ove godine čuli pesmu Wonderful Time, odgledali spot i napisali vest, mislili smo da su ova dvojica umetnika krenuli obratnim putem: prvenac im je vrh stvaralaštva, bolje od toga teško da može, kad, evo njih opet, i to kako!

Iako je Wonderful time zaista remek delo u svakom smislu, pa i onom, skoro nedostižnom, koenovskom, i ovaj spot i pesma su sa lepom i mučnom atmosferom, pričom, likovima, sve zaokruženo i sve sasvim kako treba.

 

ZNTNDR, foto: YT printscreen

 

Dvojac ZNTNDR, koji čine Jovan Todorović i Ilija Duni, u junu  je predstavio video spot za prvi singl Wonderful Time, sa debi albuma Pieces of Things That Come to Life koji je objavljen u martu ove godine i sadrži 10 pesama od kojih je svaka bolja od prethodne:
Broken, Weightless, Vow, Pastor, Soft Moon, Wonderful Time, Untitled Us, Gone, Mirror Dance i poslednja, koja zatvara album, Fade.

O pesmi koju danas predstavljamo, Unitled Us, oni kažu: „U glavnoj ulozi u tragičnoj romansi mladog para u burnom i surovom podzemnom svetu Tokija, video priča priču koja nam je svima poznata: vatrena ljubav sa naglim krajem, ostavljajući nas visoko i suvo bez utehe. Video pokazuje ranjivost i čini se kao da vam dušu štipaju nežno čuvana sećanja na slomljeno srce, slikajući sve u melanholičnu nijansu plave."

Na albumu su radili još i:

 Producenti: Ilija Duni i Jovan Todorovic, Mixing inženjer Alex Epton, Mastering inženjer Carl Saff a Pieces of Things That Come to Life je objavljen za kuću Orchard Music (on behalf of Analogbit).

 

ZNTNDR, Foto: Instagram dua

 

Kad je o ZNTNDR reč: Jovan Todorović je renomirani srpsko-američki režiser i multidisciplinarni umetnik koji živi u Njujorku. Bio je član beogradskog benda Kill Me Laser, režirao spotove za svetske zvezde kao što su Jessie Ware, Major Lazer i SOHN, a takođe je reditelj filma Beogradski fantom. Ilija Duni je beogradskoj i regionalnoj sceni već uveliko poznat kao pevač, gitarista, tekstopisac i autor muzike uticajnih bendova Petrol i Ti, koji su obeležili prethodne dve decenije u muzičkim alternativnim krugovima.

A evo i nešto iz PR priče: „Njihov zajednički muzički-video projekat, ZNTNDR, se odvija na relaciji Beograd – Njujork. Minimalističkom estetikom elektronskog zvuka, razuđenim sinkopiranim ritmovima, snažnim basovima i setnim vokalima Jovana Todorovića, ZNTNDR prave udobnu atmosferu duboke noći, intime pred svitanje i aftera u plišanom separeu zadimljenog kluba,  dok gitare Ilije Dunija unose atmosferu orijenta od Ohridskog jezera do istanbulskih bazara. ZNTNDR je skraćenica od reči arapskog porekla Zenit i Nadir, odnosno najviše i najniže tačke na nebeskoj sferi.“

To su sve reči, pustite to i krenite da slušate album, stvar po stvar, a onda kad naiđete na ove dve pesme koje imaju odrađene spotove, uronite u potpuno različite svetove koje opisuju ali sa istom estetikom, emocijom (ili ponekad njenim odsustvom, što je takođe veoma filmično) - čeka vas tako lepo putovanje.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika