GABRIEL - Kad ćeš da se vratiš u Beograd?

Kad ćeš da se vratiš u Beograd? Kad ćeš da me voliš zauzvrat? Kad ćeš da me uzmeš u sumrak? Kad ćeš da se vratiš u?

 

Dvojac koji čine Dea Džanković i Aleksa Stanković, autorski duo GABRIEL, objavili su novi singl i spot. Nakon singlova „I can’t get you off my mind’’ i „Dream of you’’, nova pesma „Kad ćeš da se vratiš u Beograd“ prva je njihova stvar na srpskom jeziku.

Dea Džanković, autor teksta i delimično muzike za ovu pesmu, sebe je, na jednom umetničkom sajtu, ovako predstavila: „Ja sam srpski vizuelni umetnik sa master diplomom, trenutno sa sedištem u Berlinu. Interesovanja i projekti uključuju filmsku režiju, fotografiju, grafički dizajn, digitalni dizajn, montažu zvuka i dizajn zvuka. Diploma i moj background uključuju produkciju u umetnosti i medijima, uglavnom filmsku produkciju“.

 

Gabriel, Dea Džanković, Foto: Za Oblakoder, Milena Popović

 

Dea ovog puta takođe potpisuje i režiju spota, za proces analognog snimanja i post produkcije bio je zadužen Hadži Aleksandar Đurović, a sam spot je snimljen u nekoliko beogradskih napuštenih vila.

Kada na Facebook nalogu Vladimira Skočajića Skoče, novinara, kolumniste, nadamo se uskoro pisca, muzikog urednika, radio voditelja, nekoga čije se plejliste dele s prijateljima kao dragocenosti a večeri po klubovima gde ponekad pušta muziku budu predmet prepričavanja, dakle, kad na njegovoj stranici naiđete na pohvalu neke domaće pesme ili benda („Mnogo mi se sviđa ova pesma, a spot mi je možda još i lepši. Pustio četiri puta zaredom. Novo, večeras oobjavljeno“. Preporuka.“ rekao je za ovu pesmu), onda je to razlog da momentalno odslušate, pogledate i kao rezultat – zavolite.

Evo je, ocenite sami.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika