SHE IS CHAOS - Margarita

Sa EP-ja Dream Pocket ( 2nd cut ) stiže novi singl i video spot

Riječki alteranitivni rock band She is Chaos objavio je EP Dream Pocket (2nd cut), kao i video spot za novi singl „Margarita“. EP je sniman u riječkom studiu GIS, dok je za mix i mastering zaslužan Matej Zec.

Režiju video spota za novi singl „Margarita“ radio je Artem Dushkin iz Lumiere Production, uz angažman snimatelja Ivana Dragnića iz Profectus Media.

SHE IS CHAOS  je riječki alternativni rock bend koji su 2017. godine,  osnovali kantautor/gitarist Dino Pitoski i bubnjar Ivan Ujević. 2022. bendu su se pridružili Sebastian Demark na basu, kontrabasu i pratećim vokalima i Marin Kuvač na električnoj gitari, sekvencerima i pratećim vokalima.

Svi članovi benda delovali su, ili trenutno deluju, u relativno poznatim bendovima hrvatske muzičke scene. Dino Pitoski bio je pevač i klavijaturista alternativnog rock benda Soul Display ( Labin ), a kontinuirano samostalno stvara u svom solo projektu Potάmi. Ivan Ujević bio je bubnjar Moskve, riječkih rockera koji su pod etiketom Dallas Recordsa  snimili nekoliko studijskih albuma. Sebastijan Demark je basista etno/world-music benda Veja iz Pazina,  koji je izdao 2 studijska albuma i stekao širu afirmaciju, svirajući na raznim etno događanjima širom Evrope. Marin Kuvač bio je gitarist Sunshine Madnessa, riječkog alterantivnog rock benda koji  iza sebe ima jedan studijski album, dok pored delovanja u She is Chaos,  takođe radi na svom projektu Anatron, gde stvara analogno-elektronsku muziku inspirisanu 80-im.

 

She is Chaos, Foto: Vedran Karuza

 

U intervjuu koji su članovi grupe dali riječkom portalu „Novi list“, na pitanje novinara Što misle o trenutnoj muzičkoj sceni u Rijeci, odgovorili su:

„Mnogo je dobrih bendova koji se trude i rade, ali zapravo kao da ih se nema baš prilike čuti i vidjeti. Kao da nas je previše, a opet premalo da budemo vidljivi, kao da nema neke jače inicijative nas samih bendova i stvaratelja da budemo solidarni i samoorganizirani u stvaranju nekakvog novog riječkog vala, nekakvog novog »Seattlea«, nekog zajedništva.

Ova kritika, naravno, i nama ide u džep. Glazbenici su, usudili bismo se reći, po prirodi bahati i arogantni, svi mislimo da smo bolji jedni od drugih, ali mislimo da nam nema druge nego se solidarizirati. Rijeka je poseban grad, tu posebnost je teško objasniti, toliko je nadarenih glazbenika u tom gradu da kad bi ih se skupilo na hrpu, imali biste jedan od najboljih svjetskih ansambla. A treba i vremena da se ljudi koji si odgovaraju pronađu. Eto, mi smo se konačno pronašli.“

Slušamo lepu i melodičnu pesmu „Margarita“ u izvođenju ovih zanimljivih Riječana.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika