Emiliana Torrini & The Colorist Orchestra – Mikos

Kakav lepota i ljupkost u ovoj pesmi i spotu

 

Nakon nedavnog singla „Right Here", Emiliana Torrini & The Colorist Orchestra najavljuju izdavanje novog albuma "Racing The Storm", koji će biti objavljen 17. marta za kuću Bella Union. Uz najavu, Emiliana Torrini & The Colorist Orchestra su podelili prelepo snimljen crno-beli video za "Mikos", početnu numeru albuma.

Komentarišući pesmu, Emiliana kaže: „Slušanje prelepe muzike pokreće um i osećam se kao da gledam film. Kada sam napisala ovu pesmu videla sam devojčicu u školskoj uniformi kako stoji na ivici mola i gleda telo devojčice u tirkiznom moru dok iza sebe čuje majku devojčice koja je traži na pijaci. Okreće se da pogleda i onda odlazi bez reči."

Saradnja između The Colorist Orchestra i Torrinijeve,nastala je 2015. godine.

 

Emiliana Torrini & The Colorist Orchestra, Foto: FLICKR

 

Islandska umetnica Emiliana Torrini je pravi primer autora koja unapređuje svoj rad svojim partnerstvima: od Cigana u Kordobi do eksperimentalnog berlinskog džez benda i islandskog simfonijskog orkestra u Rejkjaviku, a sada i belgijskog ansambla The Colorist Orchestra. Ovaj live album novih pesama i interpretacija njenih pesama je živopisna, šarena kolekcija klasičnog i savremenog.

„Ceo period pisanja albuma bila je stalna potraga kako da se nastavi ova avantura, uz sva ograničenja udaljenosti, vremena i nemogućnosti da budemo zajedno“, objašnjava Kobi Proesmans iz The Colorist Orchestra o prvom periodu nastanka albuma. „Mislio sam da je najveći izazov održati muzičku vezu između nas troje živom. Jer kada Arih i ja radimo, živimo blizu jedno drugom, zajedno smo u studiju i možemo da razgovaramo; većina stvaranja se dešava kada jedete, pričate i slušate pesmu i ovo nam je mnogo nedostajalo na početku sa Emilianom“.

I Kobi i Arih žele da istaknu da je, iako je „Racing the Storm“ u velikoj meri delo kolektiva, Emiliana preuzela reprezentativnu ulogu projekta i da su njeni tekstovi i njeno pevačko izvođenje ono što „nosi“ ovaj album.

Čiasto uživanje je ova pesma, verujemo da će nas ovako radovati i svaka sledeća a vi krenite u istraživanje  i potražite ostale saradnje Emiliane Torrini, kao i njene samostalne albume (sve ukupno 10 albuma je u pitanju).

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika