Dolly Parton - Rockin

Čuvena country pevačica i autor primljena u Rock & Roll Hall of Fame

Legendarna Dolly Parton primljena je u Rock'n'roll kuću slavnih 5. novembra 2022. na 37. godišnjoj cermoniji.

Uprkos tome što je Dolly odbila nominaciju početkom 2022. jer se nije osećala dostojnom ili što je još nije zaslužila, ovog puta je došla i rekla da će graciozno prihvatiti nominaciju i ulazak u "Rock & Roll Hall of Fame"

Čak i kada je odbila, njeni fanovi su nastavili da glasaju za nju, pa od ukupno 5.428.573 glasa za nominovane, Dolly je dobila 393.796i tako došla na 5. mesto.

Mnogi ljudi kažu da Dolly ne zaslužuje ovu čast i greše: Dolly je oduvek bila country pevačica i autor, ali je imala ogroman uticaj u svetu rockenrolla. The White Stripes su snimili Jolene koja je zauzela broj 1 u Velikoj Britaniji kao rock pesma. Bezbroj rock pevača je voli i ugleda se na nju i njeno pisanje pesama i način izvođenja.  Dolly se dokazala kao osoba od velikog uticaja širom sveta u mnogim muzičkim žanrovima. Rock će biti još jedan od njih.

Dolly je takođe najavila da radi na rok albumu koji ima nameru da objavi 2023. godine, snima pesmu Eltona Jhona, nada se da će snimati i sa Stevenom Tylerom, Stevie Nicks i još mnogo drugih i rekla je da će na albumu biti "bar 25 pesama" možda i više! Numera "Rockin" koju sada slušamo, takođe će se naći na albumu.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika